Panství hrůzy ožívá. Blackfire pomalu dokončuje překlad posledního velkého rozšíření
Novinka zdroj: Blackfire

Panství hrůzy ožívá. Blackfire pomalu dokončuje překlad posledního velkého rozšíření

19. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Z podvodního města R'lyeh se vynořilo české vydavatelství Blackfire, které docela z ničeho nic oznámilo, že pomalu dokončuje překlad posledního velkého rozšíření pro výpravné Panství hrůzy: Druhá edice jménem Hadí cesta (v orig. The Path of the Serpent). Zpráva je to překvapivá, protože od uvedení předchozí expanze uteklo už dost vody a základ se u nás aktuálně shání docela těžko. Proto je sympatické, že se vydavatelství k projektu vrací.

Přesné datum vydání tuzemské verze společnost zatím prozradit nechce, nicméně by měla dorazit společně s celosvětovým dotiskem (snad i základu) přímo od Fantasy Flight Games. Firma se současně s tím ještě podívá na doprovodnou aplikaci, u níž udělá nemalou revizi. Dosud v ní totiž k této expanzi naleznete pouze původní komunitní překlad.

Hadí cesta jinak přidává slušné množství obsahu, díky němuž se vyšetřovatelé podívají do neprobádané divočiny amazonské džungle. Tu je potřeba důkladně prohledat, aby se povedlo odhalit tajemství ztracených civilizací a zastavit hadí kletbu, než uvrhne svět do chaosu.

Atmosférická detektivní výprava, která se rozprostírá na poli třech scénářů, v nichž vám vypomůže čtveřice nových postav – dobrodruh Leo Anderson, průzkumnice Ursula Dwon, mechanička Daniela Reyes a astronom Norman Withers. Posílí však i druhá strana barikády, jež dostane čtyři nová monstra, včetně hadích stvoření a kamenných oblud.

Jistě tedy půjde o vítaný přídavek, který základní kooperativní vyšetřování plné strachu pro 1 až 5 hráčů důsledně obohatí. Zároveň asi jasná povinnost pro české fanoušky, která zároveň může nováčkům sloužit jako hezká připomínka této fantastické hry v lovecraftovském světě. A to i třeba přes to, že úplně neholdují titulům doprovázeným aplikacemi.

Nejnovější články