Osobnostní rysy jako ústřední téma party hry Emotional Intelligence

13. 12. 2022 15:13 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Každý člověk oplývá jinými prvky osobnosti. Můžeme narazit na živé sangviniky, vznětlivé choleriky, vyklidněné flegmatiky či pesimistické melancholiky. Tak proč kolem těchto osobnostních rysů nevystavět rovnou i celou hru?

To si přesně řekla i Julie Chen (Cake Auf!), které aktuálně na Kickstarteru probíhá kampaň na její další stolní projekt, jímž je kartičková party hra Emotional Intelligence. Jedná se o jednoduchou dedukční hru maximálně na 30 minut pro 2 až 6 hráčů, ve které se stanete osobnostním detektivem. Vaším cílem je odvodit osobnostní rysy ostatních hráčů (ve hře naleznete celkově 32 osobností, které si losujete na začátku hry) dříve, než oni odhalí ty vaše.

Chyták je ale v tom, že tyto rysy musíte odhalit pouze za pomoci dedukce a odpovědí na otázky typu „tohle či tamto?“ (This or That). Takové odpovědi však poskytnou pouze velice subjektivní vodítka, jejichž užitečnost se bude zvyšovat tím, jak dobře daného hráče znáte. Vše tedy bude spočívat na vaší správné interpretaci, s níž vám pomůže i dedukční zápisník.

Mělo by se tedy jednat o docela příjemnou volbu na různé večírky (pravidla už jsou dostupná), jejíž vznik však ještě není jistý. V době psaní článku chybí do konce kampaně ještě 19 dní a je vybráno necelých 109 000 korun z požadovaných 161 325 korun. Pokud vás hra zaujala a chcete ji podpořit, můžete to jako vždy udělat libovolnou částkou. Za necelých 250 korun získáte Print & Play verzi.

Jestli ale chcete fyzickou edici, musíte si připravit necelých 700 korun, za které získáte kickstarterovou edici, Print & Play verzi, samolepky a všechny případné odemčené bonusové cíle. Vyšší částky vám pak akorát dají přístup k většímu počtu kopií. Doprava vás vyjde na 465 – 580 korun, podle toho, kolik kusů se rozhodnete vzít. Avšak bohužel, počítat je potřeba i s neoblíbeným VATem. Doručení je aktuálně očekáváno v květnu 2023 (Print & Play verze bude dostupná už v lednu).

Nicméně když už jsme nakousli zmíněné bonusové cíle, tak pokud se kampaň ještě více rozjede, můžete se dočkat lepšího zpracování jednotlivých komponent, jako jsou karty či kostky, ale případně i mnoha dalších otázek. Tak třeba to vyjde. Hru si nicméně můžete už nyní vyzkoušet na platformě Tabletopia.

Nejnovější články