Nový Kemet chystá podporu jednoho i šesti hráčů a další moduly
Novinka zdroj: Matagot

Nový Kemet chystá podporu jednoho i šesti hráčů a další moduly

13. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V roce 2021 se dnes již 12 let stará deskovka Kemet vrátila jako Kemet: Krev a písek. Nové vydání si vysloužilo úpravu pravidel, zvětšil se herní plán i figurky, kompletním přepracováním si prošla grafika a ilustrace a v nové základní krabici již byly obsažené prvky starého rozšíření Ta-Seti.

Kemet: Krev a písek tehdy vyšel rovnou v češtině od Fox in the Box spolu s rozšířením Kniha mrtvých. Dnes už deskovku v obchodech bohužel nenajdete, ale pokud vám nevadí angličtina, tak letos bude nová příležitost jejího pořízení.

Studio Matagot během roku 2024 spustí novou crowdfundingovou kampaň, během níž bude možné pořídit základní hru, ale také nová rozšíření. Ta vám umožní pustit se do líté bitvy božstev až v šesti hráčích, tedy objeví se nový bůh. Stejně tak se bitvy o Egypt budete moct účastnit úplně sami díky sólo módu.

V kampani budou dále obsažené ještě další moduly upravující hratelnost, jejichž představení si studio nechává na později. Už teď ale prozrazuje, že hodlá během kampaně zapojit celou komunitu a spolu s ní formovat budoucnost hry. Jinými slovy asi bude možné hlasovat o tom, jaké další nápady autorů mají reálně vzniknout.

Zeptali jsme se vydavatelství Fox in the Box, zda bude součástí kampaně česká lokalizace, tedy dotisk základní hry s prvním rozšířením a překlad nového rozšíření, ale společnost k tomu teď ještě nemá co říct.

Nejnovější články