Nový díl přístupné druhoválečné série Odhodlaní vás vezme do oblak nad Británií
Novinka zdroj: Osprey Games

Nový díl přístupné druhoválečné série Odhodlaní vás vezme do oblak nad Británií

19. 6. 2023 12:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Deskovky ze série Odhodlaní (v orig. Undaunted) excelují především tím, že jsou velice přístupnými válečnými hrami, v nichž hrají prim karty. V rámci série už vyšlo několik dílů, kdy každý vzal válečný konflikt někam jinam a lehce upravil samotný zážitek. V jádru ale vždycky stálo přetahování dvou hráčů, kteří se snažili získat různé klíčové body a posunout frontu ve svůj prospěch. A díky nedávno vydanému Undaunted: Battle of Britain takový střet vezmete do nebes. Tedy doslova.

O novinku se opět postarala dvojice autorů Trevor Benjamin a David Thompson a jak už název napovídá, podíváte se do druhoválečné Británie. Zde se můžete postavit na stranu německého Luftwaffe, které se snaží zlikvidovat veškerý zdejší odpor. Bránit jim v tom bude odhodlané Královské letectvo (RAF), kterému rozhodně nechybí prostředky ani srdíčko.

Střet je postavený na základech předchozích dílů (Normandie, Severní Afrika) včetně tradičního vizuálu. Nicméně díky přesunu do výšin se Undaunted: Battle of Britain snaží zachytit dynamiku nervy drásajících leteckých přestřelek. Nejen že se budete navzájem vybíjet s nepřátelskými letkami, ale zároveň musíte dávat pozor na protiletadlové dělostřelectvo a snažit se vaše piloty udržet pospolu.

Herní plán je tentokrát místo čtverců složený z hexových políček, na kterých se budou pohybovat jednotlivé žetony představující letadla, mraky či balóny. Ani zde ale nebudou chybět karty, kterých ve hře naleznete celkem 116. Souboje jsou rychlé, většinou byste měli mít hotovo do 45 až 60 minut. V balení, které v přepočtu stojí zhruba 1 200 korun, naleznete i knihu scénářů, která vás provede historií známého střetu. První dvě hry vyšly v češtině díky vydavatelství Mindok, tak se časem dočká třeba i bitvy o Británii.

Nejnovější články