Nová pravidla umožňují hrát Twilight Inscription až ve 24 hráčích
Novinka zdroj: Blackfire

Nová pravidla umožňují hrát Twilight Inscription až ve 24 hráčích

19. 9. 2023 15:19 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Twilight Inscription je jedním ze vzácných zástupců žánru zakreslovacích her – je totiž gigantický, před sebou máte ne jeden obvyklý list papíru, ale rovnou čtyři a partie se natahují na několik hodin. Naštěstí se hraje simultánně, takže je téměř jedno, jestli hrajete sólo, nebo v osmi hráčích, což je maximum. Nebo není?

Ve Fantasy Flight Games dostali velmi bláznivý nápad rozšířit počet hráčů, kteří si mohou Twilight Inscription zahrát u jednoho opravdu obrovského stolu, na 24. Já vím, spousta zakreslovacích her uvádí počet hráčů klidně až do sta, zkrátka rovný počtu dostupných listů, ale Twilight Inscription je přece jen něco jiného.

Nicméně pokud toužíte po opravdu epické vesmírné bytě u vás doma, či spíše v nějaké herně, tak už to není problém. Volně dostupná, kratičká pravidla vám prozradí, že pro partie o devíti až šestnácti hráčích potřebujete dvě kopie hry, zatímco na sedmnáct až dvacet čtyři potřebujete tři.

Pravidla doporučují, aby taková partie měla svého moderátora, který nebude hrát, ale hlídat všechna pravidla a hru řídit. Rovněž je doporučené nastavit časový limit pro druhý a třetí krok každého kola, pro první polovinu hry na dvě minuty a pro druhou na tři minuty, aby nedocházelo k přílišným průtahům.

Zní to naprosto šíleně, ale zahrát si něco takového v plném počtu a vlastně turnajově, je pořádně lákavé. Dáte tomu šanci?

Nejnovější články