Na Kickstarteru je dungeon crawler Warcrow Adventures navázaný na chystanou wargame
Novinka zdroj: Corvus Belli

Na Kickstarteru je dungeon crawler Warcrow Adventures navázaný na chystanou wargame

22. 10. 2022 13:41 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Corvus Belli detailněji představuje kooperační dungeon crawler Warcrow Adventures, který bude zasazený do rozlehlého fantasy světa Lindwurm. 2 až 4 hráči se v něm vydají překonávat zdejší výzvy v rámci příběhových scénářů, kdy velice důležitou součástí bude i doprovodná aplikace, kterou si stáhnete třeba na váš mobil.

Délka jednoho scénáře se bude pohybovat od 60 do 90 minut a budete v něm plnit úkoly, bojovat s nepřáteli s pomocí speciálních osmistěnek a překonávat všemožné překážky. Když se ovšem nebudete nacházet ve scénáři, tak můžete nabrat síly ve městečku Hawthorn Point, kde budete zároveň vylepšovat svou postavu, vytvářet nové vybavení, interagovat s různými postavami a získávat přízeň u některé z místních frakcí.

Ve hře nebudou chybět detailní figurky, kde základní set nabídne pětici hlavních hrdinů. Těšit se můžete na válečnici Zsoku, která bude fungovat jako tank a ochránce, k čemuž ji dopomůže její zbroj, velký štít a bojový krumpáč. Roli kouzelnice zde zase zastoupí 300 let stará elfka Nayra, která nepřátelům zatopí svou magií. Avšak Nayra nebude jedinou elfkou. K této rase totiž ještě patří průzkumník Darach, který se rozhodně nezalekne boje, v němž může využít dvojice zakřivených mečů a luk. Žádná parta se však neobejde bez podpory a léčitele, kdy tuto roli krásně zastoupí bojová kněžka Ludivine. Jestli ale rádi rozdáváte bolest a zuříte, nejspíše vám nejvíce bude po chuti inteligentní, leč poněkud prudký ork Ormuk.

Ale samozřejmě žádný hrdina by nebyl úplně „hrdinou“, kdyby neporazil nějaká ta monstra a nepřátele, kterých zde bude věru nemalé množství. Ta největší figurka bude patřit nebezpečnému monstru jménem Kipleacht, které má úchylku na chytání kotníků. Na svých toulkách však také naleznete i modifikované lidi zvané The Marked a Anointed, speciální elfské jednotky Namaoin a Progenitor Sculptor, či rozpohybované hory masa Mórnmab. Každopádně speciální příšery jsou většinou doplněné o nějaké ty pohůnky, kdy mezi základními jednotkami nalezneme třeba nemrtvé Husky, jejichž síla tkví především v počtech. Případné dodatečné informace o jednotlivých postavách můžete prozkoumat na oficiálních stránkách, kde se také lze seznámit s jejich statistikami.

Jestli vás titul zajímá, rozhodně byste měli navštívit kampaň na Kickstarteru, která je dostupná do 1. listopadu a v době psaní článku bylo vybráno již přes 5 milionů korun. Za základní set zde zaplatíte 120 eur (necelé 3 000 Kč), rovnou si ale můžete zakoupit i platinovou úroveň, která vás vyjde na 180 eur (necelých 4 500 Kč) a naleznete v ní i rozšíření Deathclaws of the Dream, které se bude odehrávat po konci základní hry a nabídne dobrodružství na novém ostrově blízko Hawthorn Point i 15 dalších figurek (2 noví hrdinové a 13 dalších nepřátel).

K cenám ale samozřejmě musíte ještě připočíst dopravu, která pro země v Evropské unii dělá 40 eur (necelých 1 000 Kč) za základ, respektive 44 eur (necelých 1 100 Kč) za platinový balíček. Dobré ale je, že Evropská unie patří mezi země, kde zákaznici nemusí řešit celní poplatky.

Profil hry na BoardGameGeeku naleznete na tomto odkazu, kdy zde najdete i první pozitivní ohlasy šťastlivců, kteří si ji mohli již vyzkoušet (třeba na letošním Essenu). Dodání je předběžně plánované na leden-únor 2024. Studio Corvus Belli na rok 2023 rovněž chystá wargamingovou verzi Warcrow, v níž bude možné použít figurky z deskovky.

Pravidla hry čtěte zde, zatímco demoverze k vyzkoušení se nachází ve virtuálním Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články