Na český trh se vrací zábavná rodinná hra s kuličkami Výbušné lektvary
Novinka zdroj: Mindok

Na český trh se vrací zábavná rodinná hra s kuličkami Výbušné lektvary

10. 11. 2022 15:19 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před několika lety přineslo vydavatelství Blackfire na český trh pestrobarevnou rodinnou hru Výbušné lektvary, která zaujala spoustu hráčů originálním systémem „vybuchujících kuliček“ kutálejících se po speciálním zásobníků. Její náklad se vyprodal, ale dotisku od Blackfiru jsme se nikdy nedočkali.

Této příležitosti využilo vydavatelství Mindok, které se Výbušných lektvarů ujalo a ještě během tohoto týdne začne posílat do obchodů jejich novou verzi. Ta láká zejména na „bytelnější plastový dávkovač na kuličky“.

Ve hře Výbušné lektvary hráči berou jednu kuličku z některé ze „skluzavek“ dávkovače a snaží se tak spustit řetězovou reakci. Pokud se totiž po odebrání kuličky srazí dvě a více kuliček jedné barvy, vezme si i všechny takové kuličky. A pokud se i po tomto manévru srazí další identické kuličky, vezme si i ty.

Výbušné lektvary zásobník zdroj: Mindok

Kuličky následně vloží do odpovídajících slotů na svých lektvarech či do své zásoby. Jakmile je jeden z lektvarů zcela zaplněný, je uvařený a hráč ho může později vypít (ne fyzicky samozřejmě, jde o karton!) a spustit tak schopnost navíc.

Z předchozí osobní zkušenosti mohu Výbušné lektvary doporučit jak do rodin s dětmi, tak mezi zkušené hráče, kteří si u nich skvěle odpočinou od náročných strategií.

Nejnovější články