Mindok objevil díru na trhu – oznamuje hry, které nevydá
Novinka zdroj: Mindok

Mindok objevil díru na trhu – oznamuje hry, které nevydá

14. 11. 2022 9:20 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco se vydavatelé v poslední době předhánějí v tom, kdo naskladní víc novinek a učiní více oznámení chystaných lokalizací, Mindok jde proti proudu a činí naprostý opak. Vláďa a Pogo z vydavatelství si na hodinu sedli a představili hry z proběhlého Essenu, které NEvydají.

Ve videu jsou v rychlosti představené desítky nejrůznějších novinek, abyste získali alespoň nějakou představu o tom, jak se hrají a následně se dozvíte, proč zrovna danou hru na českém trhu Mindok nevydá. Někdy je to z prostého důvodu nižší zábavnosti až vyložené nefunkčnosti, jindy hra nenabízí požadovanou míru znovuhratelnosti a samozřejmě nechybí důvod cenovky.

Například malá hra Kites obsahující pár karet a přesýpací hodiny by v obchodě stála mezi 600 a 700 korunami, což obsahu příliš neodpovídá. Přitom se hra klukům líbí a i za sebe mohu říct, že jsem z ní vyloženě nadšený.

Mindok dokonce odmítl hru Wormholes, velmi vyzdvihovaný titul ve zmíněném Essenu, který podle Poga prý vůbec nefunguje – než se ve hře začne něco dít, je konec. Dalšími hrami, které Mindok nevydá, jsou například Kuzooka, Wutaki, Orichalque, The Guild of Merchant Explorers a další, které už objevíte sami ve videu.

Zároveň je nutné zdůraznit, že to neznamená, že by žádná z těchto her nikdy nevyšla v češtině. Stále se jich může ujmout jiné české vydavatelství, což se ostatně běžně děje.

Nejnovější články