Malá karetní hra Ptáčci vás okouzlí ilustracemi a prověří vaši paměť
Novinka zdroj: GateOnGames

Malá karetní hra Ptáčci vás okouzlí ilustracemi a prověří vaši paměť

22. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

TLAMA games opět využilo páteční podvečer k oznámení svého dalšího překladu. Tentokrát se budeme bavit o malé karetní hře Birdie, která v češtině vyjde jako Ptáčci. Na první pohled vás zaujme kouzelnými ilustracemi Stefana Tartarottiho a herně půjde o velmi přístupnou hru (se dvěma režimy pro začátečníky a pokročilé).

Jádrem hry jsou ptáčci a roční období. Na kartě se může objevit sova, datel, holub nebo červenka a vždy v jednom ze čtyř ročních období. Tyto karty si berete z veřejné nabídky, a to buď jednu do ruky, nebo dvě rovnou do svého vlastního balíčku otočeného lícem dolů (přičemž v takovém případě můžete přidat i libovolné karty z ruky).

Vaším úkolem je tvořit sady stejných prvků, to znamená stejná roční období či stejné ptáčky, ale na karty, které už jste si dali do balíčku, se nesmíte dívat. Až na konci kola je všechny rozprostřete před sebou a celou řadu rozsekáte na libovolné sady, za něž obdržíte přímé body a napomohou i dalším bodovacím podmínkám.

Ptáčci zdroj: Tlama Games

Karty, které vám zbyly v ruce, můžete zase použít pro jejich speciální efekty nebo si je ponechat, jelikož se hra Ptáčci hraje celkem na dvě kola. Hra z logiky věci zapojuje vaší paměť a jistě v ní nebude nouze o humorné momenty, když na konci kola odhalíte svou sbírku a zjistíte, že jste někde pochybili.

Ptáčky si zahrajete ve dvou, třech a čtyřech hráčích na ploše 30 minut a dle krabice vítá hráče od 8 let. Na českou edici se můžete těšit letos v září a vyjde vás na cca čtyři stovky.

Nejnovější články