Magic: the Gathering se v edici Wilds of Eldraine vrací do říše pohádek
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Magic: the Gathering se v edici Wilds of Eldraine vrací do říše pohádek

2. 8. 2023 12:04 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Bylo nebylo, v království za devatero řekami a devatero horami se blížila nová edice Magic: The Gathering. Vlastně se tomu nikdo nedivil, protože jak už to dnes tak bývá, vždycky se blíží nová edice Magiců. Její jméno známe většinou dřív, než vyjde ta předchozí a to, jak se budou informace o ní odhalovat, je naplánované s přesností, kterou by České dráhy mohly závidět.

Tento pohádkový úvod je víc než na místě, protože se v edici Wilds of Eldraine podíváme do světa, který se nechal inspirovat pohádkovými klasikami. Je to svět rytířů, pohádkových postaviček a dalších bytostí z knih našeho dětství. Přestože nemají ta samá jména, zaručeně je na kartách poznáte.

Název edice odkazuje jednak na divočinu, ale předně na konkrétní druh pohádkových bytostí, kterým je přisuzovaná divoká magie. Mnozí z vás už vědí, o koho se jedná, ale pro ostatní jde o víly neboli fae. Nepůjde jen o ty milé přátelské tvorečky, jak je známe z některých příběhů, ale také o ty prohnanější, krutější a vůbec ve všem horší tvory, kteří se víc blíží jejich původní mytologii. Avšak nejen víly budou hlavním tématem edice.

Magic: The Gathering - Wilds of Eldraine zdroj: Wizards of the Coast Magic: The Gathering - Wilds of Eldraine zdroj: Wizards of the Coast

Pokud si ještě pamatujete na poslední blok, skončila velká válka proti Nové Phyrexii a multiversum z ní nepřekvapivě vyšlo vítězně. Hasbro se nám ale snaží sdělit, že celá válka měla strašné následky pro jednotlivé světy i jejich obyvatele. A právě o to půjde v novém dobrodružství v Eldraine.

Věděli jsme, že se bojuje všude, ale ne jak. Z prvních informací o pohádkovém světě tak zjišťujeme, že na invazní armádu seslali kletbu spánku, která přinesla jeden velký problém. Přenesla se na samotné obyvatele pohádkové říše, kteří teď začínají postupně podléhat spánku, v němž je pronásledují děsivé noční můry. Uvidíme, nakolik se tenhle příběhový oblouk bude inspirovat právě šípkovou Růženkou a zda vůbec bude stát za to.

Magic: The Gathering - Wilds of Eldraine zdroj: Wizards of the Coast

Spolu s představením příběhu nám Wizards of the Coast ukázali i několik karet. Podle nich se tahle edice bude soustředit na magii, která je všude kolem nás. Ať už tohle marketingové tvrzení znamená cokoliv, víme, že se dočkáme třeba Sleight of Hand, tedy sorcery, které za jednu modrou manu ukáže dvě vrchní karty knihovny, přičemž jednu si necháte a druhou dáte dospod. Prostě klasická příjemná karta obyčejné rarity.

Mnohem zajímavěji pak vypadá země Restless Fortress, která sice přijde taplá, ale dává bílou nebo černou manu. Hlavně se ale za čtyři many umí měnit v 1/4 nestvůru a kdykoliv tato země útočí, obránce ztratí dva životy a majitel dva dostane.

Magic: The Gathering - Wilds of Eldraine zdroj: Wizards of the Coast Magic: The Gathering - Wilds of Eldraine zdroj: Wizards of the Coast

Ještě víc zaujmou logicky vzácnější karty jako Talion, the Kindly Lord, který je jednou z hlavních postav příběhu a zároveň legendární bytostí. Jeho schopnost vám dá vybrat číslo od 1 do 10. Pokud pak soupeř hraje kouzlo se stejnou cenou, sílou nebo odolností, ztratí dva životy a vy líznete kartu. Zajímavá mechanika, ale otázka je, jaké najde využití.

Zároveň se ukazuje i první planeswalker Ashiok. Starý známý tvor spjatý s nočními můrami bude v Eldraine ponořené do snů jako doma. Jeho karta se specializuje na exile karet a jejich následné používání stejně jako na tvoření bytostí z nočních můr. Dále nebudou chybět oblíbení perníčci, kteří se ukázali třeba na kartě Tough Cookie. Tenhle sladký golem umí jednak oživovat artefakty v 4/4 bytosti, ale také je obětovávat pro životy.

Dostalo se nám i náhledu nových zemí, stylu karet a speciálních kousků, které už pravidelně přibývají v každé edici se speciálním obrázkem a tématikou. Tentokrát se jedná o populární enchantmenty s obrázky podle známých příběhů. Zatím víme, že jich bude celkem 63 a najdeme mezi nimi kousky jako je Necropotence, Doubling Season nebo Prismatic Omen.

Nová edice pak přijde s klasickou sadou Draft, Set a Collector boosterů, ale i dvojicí předsestavených balíčků pro formát Commander. Jeden z nich se zaměří na fae a ponese název Fae Dominion a druhý na obyvatele pohádkové říše se jménem Virtue and Valor. Během následujícího měsíce se chystá postupné odhalení zbytku karet i příběhu, které nakonec 8. září zakončí samotné vydání edice.

Nejnovější články