Legendární Dungeon Twister dostane u příležitosti 20. výročí luxusní edici
Novinka zdroj: Ludically

Legendární Dungeon Twister dostane u příležitosti 20. výročí luxusní edici

22. 5. 2024 9:38 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Roku 2004 spatřil světlo světa Dungeon Twister. Z herního hlediska velmi originální deskovka Christophea Boelingera, který stojí třeba za rovněž kultovní figurkovkou Earth Reborn, proti sobě postavila dva hráče, kteří se v kobkách vyhýbali pastem, hledali poklady a snažili se uniknout.

Problém byl v tom, že sami hráči manipulovali jednotlivými dlaždicemi tvořícími dungeon a své soupeře tak vyblokovávali a posílali do pastí. Hra byla řízená kartami, kdy oba hráči měli přístup ke stejné sadě a bylo potřeba sledovat, kdo zahrál které karty a jaké mu tak ještě zbývají možnosti.

Dungeon Twister: 20th Anniversary Edition zdroj: Ludically

Stejně tak hrdinové byli na obou stranách stejní, ale v rámci týmu měli své unikátní schopnosti – někdo byl rychlý běžec, jiný se dobře mlátil, další uměl odstraňovat pasti. A byl tu i jeden, který neuměl vůbec nic, takže pokud jste s ním unikli z bludiště, získali jste za to víc bodů.

Dungeon Twister se dočkal mnoha rozšíření, čistě karetní verze i vyloženého pokračování Dungeon Twister 2: Prison z roku 2009, které představilo sólový režim. Nyní se hra ještě jednou vrátí ve své výroční edici díky studiu Ludically.

Dungeon Twister: 20th Anniversary Edition bude graficky a materiálově značně vylepšená hra, kde nezůstane kámen na kameni. Nejde jen o nové ilustrace, ale desky dungeonu se zvětší, aby byly přehlednější, budou z tlustšího kartonu a tvůrci na ně schovali nová překvapení.

Veškerý další materiál bude rovněž vylepšený, což se týká i hrdinů, kteří už nebudou zastoupení kartonovými figurkami v plastových stojáncích, ale dostanou moderní plastové miniatury, které budou navíc magnetické.

Výroční edice bude zároveň rovnou obsahovat rozšíření pro tři až čtyři hráče a rozšíření Paladin & Dragon, které přidává nové postavy a dílky dungeonu s tím, že hráči si sestaví vlastní tým hrdinů a každý vybere polovinu dungeonu, takže je hra méně předvídatelná a musíte se víc přizpůsobovat.

Zatím to bohužel vypadá, že na sólo mód se do základu zapomnělo, nicméně Dungeon Twister: 20th Anniversary Edition se bude letos v létě financovat na Gamefoundu, takže existuje šance, že se spousta obsahu z mnoha existujících rozšíření do hry třeba ještě dostane pomocí dodatečných cílů. Výroční edici letos ale spíš nečekejte.

Nejnovější články