Legacy Jízdenky, prosím! jsou skutečností! Vlakových Legend západu se dočkáme ještě letos
Novinka zdroj: Blackfire

Legacy Jízdenky, prosím! jsou skutečností! Vlakových Legend západu se dočkáme ještě letos

30. 5. 2023 15:21 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před týdnem jsme vás informovali o novém přírůstku do rodiny vláčkových her Jízdenky, prosím! Tehdy jsme se nedozvěděli název hry ani její zasazení, nicméně studio Days of Wonder lákalo na trojici jmen Alan R. Moon, Rob Daviau a Matt Leacock, kde první je tvůrcem série a zbylí dva společně zpopularizovali žánr legacy her, tedy her, které se hraním vyvíjejí a často i trvale mění.

Nyní už máme oficiálně potvrzené, že se na nás skutečně řítí legacy verze oblíbené rodinné zábavy. Days of Wonder spolu s českým vydavatelstvím Blackfire, které zajistí lokalizaci, oznamuje deskovku Jízdenky, prosím! Legacy: Legendy západu.

Tím západem je samozřejmě myšlené USA, které bude ve hře zastoupené celé, což naposledy platilo o úplně první hře Jízdenky, prosím! z roku 2004. Kampaň hry bude rozsekaná do 12 samostatných partií plných překvapení a z valné většiny nových mechanik oproti Jízdenkám, na které jste zvyklí.

Z prvních obrázků je patrné, že nás čeká postupné tvoření mapy z velkých dílů puzzle a že si každý hráč bude své komponenty uchovávat ve vlastní krabičce. Jiné krabičky budete zase postupně otevírat, aby se tak do hry dostala nová pravidla a komponenty. Zároveň se můžete těšit na stylový pořadač na karty a obecně plastový úložný systém na zbylé prvky.

Cílem hry bude stále propojovat destinace na vašich kartách lístků, ale nová pravidla tuto základní formulku okoření a nebude zde chybět ani příběh. Dobrou zprávou je, že jakmile odehrajete všech 12 her, během nichž se hra jistým způsobem promění a nabobtná, nic vám nebude bránit v hraní pokračovat i nadále. Hra se tedy nezničí způsobem, jaký můžete znát z Pandemic Legacy a zůstane vám po kampaňovém zážitku opakovaně hratelná deskovka.

Že už vás zajímá, kdy se do toho konečně budete moct pustit? Jízdenky, prosím! Legacy: Legendy západu přifrčí na hlavní kolej 3. listopadu. Kdo si je nenechá ujet?

Nejnovější články