Lairs je další hra od studia za Útulnými doupaty, v níž si dva hráči vzájemně staví dungeony
Novinka zdroj: Kids Table BG

Lairs je další hra od studia za Útulnými doupaty, v níž si dva hráči vzájemně staví dungeony

4. 12. 2023 9:23 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Kids Table Board Gaming (KTBG) není v našich končinách neznámé. České vydavatelství BoardBros počeštilo jeho přístupný worker-placement Útulná doupata a jen před pár dny vydalo navazující hru Festival zvířátek, zatímco v TLAMA games se postarali o Válku květů.

Nyní se v KTGB připravují na svůj další projekt, tedy prvotinu Christophera Westmaase zvanou Lairs. Jedná se o hru čistě pro dva hráče na zhruba 35 minut. Oba usilujete o místo v cechu dobrodruhů, nicméně poslední zkouškou může projít jenom jeden z vás.

Tou zkouškou je výstavba spletitého podzemního labyrintu, který má odolat všem nenechavým hledačům pokladu. Takže se pustíte do tvorby katakomb, které vyplníte pastmi, příšerami, ale i nějakým tím pokladem, protože vy vlastně chcete, aby se váš soupeř měl za čím honit a tragicky u toho selhal.

Oba hráči tedy nejprve vytvoří podzemí pro svého soupeře, aby se pak pokusili projít výtvorem toho druhého bez ztráty květinky. O ilustrace se tentokrát nestará Shawna známá svými roztomilými zvířátky, ale nováček ve studiu Josh Nelson.

Na pořádnější detaily o hře si ještě musíme počkat, ale nemuselo by to trvat nijak dlouho. Studio ji totiž nedávno prezentovalo návštěvníkům festivalu Pax Unplugged ve Filadelfii a se hrou se chystá v příštím roce na Kickstarter.

Nejnovější články