Kultovní videoherní série Zoo Tycoon míří na váš stůl
Novinka zdroj: Treecer

Kultovní videoherní série Zoo Tycoon míří na váš stůl

26. 10. 2022 10:44 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Zoo Tycoon je kultovní videoherní značka, která nám již od roku 2001 dělá radost tím, že si v ní můžeme postavit svou vlastní zoologickou zahradu a starat se o různorodé zvířecí svěřence, ale také návštěvníky. A když vás občas naštvou, můžete na ně díky datadiskům poslat tyranosaura (ruku na srdce, kdo z vás to někdy nevyzkoušel?). Jestli vám však taková zábava nestačí v prostoru virtuálním, budete mít možnost ji přenést i na váš stůl.

Vydavatelství Treeceratops totiž aktuálně spustilo crowdfundingovou kampaň pro Zoo Tycoon: The Board Game, kterou má na svědomí duo Samuel Luterbacher a Marc Dür, které nám v minulosti přineslo Darwin’s Choice. Ve hře budou zápolit 2 až 4 hráči, kteří se snaží postavit tu nejuznávanější zoologickou zahradu ve městě.

To znamená, že se dočkáte strategizování a přemýšlení nad tím, jakým způsobem je vhodné rozšiřovat vaši zoo. Čeká na vás 34 zvířecích druhů (nechybí lvi, tamaríni, gorily, zebry či nosorožci), o které se musíte starat a několik atrakcí a různých obchodů, které se vašim návštěvníkům pokusí vnutit občerstvení či merch. Jelikož ale účel zoologických zahrad není pouze zábavní, tak během svého počínání musíte myslet ještě na ochranu přírody. Tyto dva ukazatele (popularita a ochrana přírody) je ideální držet v rovnováze, jelikož výsledná nižší hodnota v jednom z nich se promění do vítězných bodů.

Jedno sezení by vám mělo trvat dvě až tři hodiny, kdy díky velké variabilitě by žádná ze seancí neměla působit stejně. Ostatně onu variabilitu potvrzuje i opravdu naditá krabice, v níž naleznete jednotlivé hrací desky, hromadu karet a políček, žetonky či kostky, doplněné o dřevěné komponenty, mezi nimiž naleznete 234 figurek pro 21 hlavních zvířecích druhů.

Tvůrci požadovaná částka 1,8 milionu se vybrala za noc, takže už se odemykají různé bonusové prvky, jako je třeba alternativní design desky. Základní verze hry Zoo Tycoon: The Board Game vás vyjde na 81 amerických dolarů, tedy necelé 2 000 Kč. Dostupná je také deluxe verze, díky níž budete mít zvířátka zkrášlená potiskem. Za tuto verzi si ale přirozeně připlatíte, takže vás vyjde na 2 600 Kč.

Datum doručení je aktuálně stanovené na září 2023. Cena dopravy je 20 dolarů (500 Kč) v případě koupě jedné hry. Pokud byste chtěli vzít třeba dvě, vyjde vás na 30 dolarů (750 Kč). VAT je naštěstí zahrnut už v ceně.

Hru si můžete sami vyzkoušet v digitálním Tabletop Simulatoru. Pravidla zase lze prostudovat tady. Aktuálně je dostupná anglická a německá varianta, ale chystá se překlad i do španělštiny, francouzštiny a nizozemštiny. Třeba se jednoho dne dočkáme i češtiny.

Nejnovější články