Kooperativní kampaňovka OrcQuest Warpath po letech problematického vývoje snad skutečně vyjde
Novinka zdroj: Monolith

Kooperativní kampaňovka OrcQuest Warpath po letech problematického vývoje snad skutečně vyjde

17. 1. 2023 10:19 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Cože? OrcQuest Warpath, řekli jste si po přečtení nadpisu? Ta hra, která se na Kickstarteru objevila už v roce 2018, ale následně nikdy nespatřila světlo světa? Ano, přesně tento projekt se vrací. Poté, co se v rámci původní kampaně našlo něco málo přes 2 200 podporovatelů, začaly problémy. Vývoj hry totiž „vyčerpal“ všechny dostupné peníze a už nezbyly finance na produkci.

Původní tvůrci z Maze Games tak zkoušeli situaci různými způsoby vyřešit, avšak žádné řešení se nesetkalo s úspěchem. Vydavatelství nakonec zkusilo svůj produkt prodat. A to se jim nakonec povedlo, když po hře skočili lidé z Monolithu, kteří stojí třeba za deskovou hrou Conan, Mythic Battles či Batman: Gotham City Chronicles.

A právě tato společnost se po koupi rozhodla celý projekt dovést do úspěšného konce s pomocí další kampaně s příhodným názvem OrcQuest Warpath: Resurrection. Ta slouží k výběru prostředků na to, aby mohlo dojít na tisk a expedici hry mezi hráče. Hra jako taková je ve své podstatě kompletně hotová a je třeba už dodělat jenom vyloženě poslední detaily.

Stále tedy platí, že se jedná o kampaňový kooperativní dungeon crawler určený pro jednoho až šest hráčů, kteří budou hrát za orky z vybrané herní třídy. V jejich kůži se pak pokusí zachránit celou svou rasu od lidského útlaku (ale bojovat budete i proti jiným rasám), kdy na této cestě nebude chybět průzkum, souboje v náhodně generovaných místnostech, plížení, craftění a vylepšování postavy. Podrobnější popis hry můžete nalézt v anglických pravidlech, které jsou dostupné na kartě hry.

Už nyní je jisté, že lidé jsou po hře hladoví a tyto opětovné snahy se setkaly s úspěchem, jelikož firma na Kickstarteru vybrala už přes 8 miliónů korun, zatímco původně vyžadovala necelých 5 miliónů. Vy ji v rámci kampaně můžete ještě v následujících dvou dnech získat za v přepočtu 3 250 korun. A za tyto peníze dostanete skutečně pořádnou nálož.

Dostanete totiž základní core box, všechny odemčené bonusové cíle z první kampaně, všech 5 rozšíření a všechny odemčené bonusové cíle z kampaně aktuální, kde naleznete bonusový komiks, komunitní kampaně, litografii a questy. Dohromady to tedy dává přes 172 figurek, přes tři desítky questů, několikero dvoustranných desek, na tisíc karet, hromadu žetonků a slušnou porci kostek.

Na závěr ale pravidelná dávka trochu negativních faktů. Pokud se totiž hru rozhodnete podpořit, čeká vás za nějaký čas poměrně nepříjemné zjištění, že za dopravu zaplatíte 950 – 1 160 korun. To ještě není zase tak hrozné, avšak v rámci celkové částky je třeba počítat i s neoblíbeným VATem, který výsledný obnos navýší ještě zhruba o pětinu. Jestli ale patříte k lidem, kteří OrcQuest Warpath podpořili už během první kampaně, můžete být v klidu. Stále se na vás myslí a jediné, co je třeba doplatit, je doprava. K dodání hry by mělo dojít letos v říjnu.

Nejnovější články