Karetní Pokémoni dostávají nové rozšíření Silver Tempest
Novinka zdroj: Pokémon TCG

Karetní Pokémoni dostávají nové rozšíření Silver Tempest

15. 11. 2022 9:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pokémoni jsou obří multimediální značkou, která je živa nejen neustále vycházejícími digitálními hrami či seriály a filmy, ale také velice oblíbenou kartičkovou sběratelskou hrou Pokémon Trading Card Game (zkráceně TCG). Ta tu s námi je už pěknou řádku let, kdy je pořád rozšiřovaná o nové edice a expanze, přinášející zcela nové mechaniky či prvky. A právě jedno takové rozšíření na pulty obchodů nedávno dorazilo.

Jeho celé jméno je Pokémon TCG: Sword & Shield – Silver Tempest a do pléna tentokrát přináší přes 180 nových karet. Mezi nimi naleznete i tři nové karty Radiant Pokémon. Přesněji jde o Radiant Jirachi, Radiant Alakazam a Radiant Tsareena, kdy všichni tři nabízí ryté vizuální provedení, ale hlavně oplývají skvělými schopnostmi a útoky. Jeden z nich umí například léčit, zatímco další vám umožní prohledat váš balíček a vytáhnout z něj až tři karty. Nicméně kvůli těmto schopnostem je možné mít v balíčku pouze jednoho, tudíž je dobré si rozmyslet, jakým způsobem ho chcete složit.

Z dalších novinek jmenujme ještě nové VSTAR pokémony, jako je třeba Lugia, Unown a Regidrago. Zajímavostí je, že rozšíření také přináší vůbec prvního pokémona kategorie VSTAR, který ještě není zcela vyvinutý – je jím Alolan Vulpix. Tím ovšem novinky nekončí. Těšit se totiž můžete na dalších 15 silných karet Pokémon V, 18 full-artových karet Pokémon V, jednu novou kartu Pokémon VMAX, 15 karet trenérů a 30 karet spadajících do podsérie Trainer Gallery, na nichž se nachází ilustrace oblíbených trenérů a pokémonů.

Hráči to vše mohou získat z boosterových balíčků, krabic Elite Trainer a případně i ve speciálních sériích/kolekcích. Jestli však ještě se samotnou hrou nejste obeznámeni, je dobré upozornit na to, že musíte být připravení na angličtinu, jelikož karty u nás přeložené nejsou.

Nejnovější články