Kapesní deckbuilding Ve stínu pyramid se dočká samostatně hratelného rozšíření Zásvětí
Novinka zdroj: BoardBros

Kapesní deckbuilding Ve stínu pyramid se dočká samostatně hratelného rozšíření Zásvětí

25. 7. 2023 16:44 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před několika málo lety vzniklo české vydavatelství BoardBros, které se rozhodlo přinést českým hráčům jako svou prvotinu starší deckbuilding Ve stínu pyramid, který si naštěstí své příznivce našel a vydavatelství díky tomu existuje dodnes.

BoardBros v průběhu let vydali spoustu dalších titulů, ale nyní se rozhodli vrátit ke svým kořenům. Oznamují hru Ve stínu pyramid: Zásvětí, tedy samostatně hratelné rozšíření. Co tento absurdní termín vlastně znamená?

No, že novinku sice můžete hrát bez nutnosti vlastnit původní hru, ale pokud se vám povaluje v poličce, tak je můžete kombinovat několika způsoby, o nichž se studio teprve časem rozpovídá.

Něco je ale už teď jisté: Zásvětí sdílí s předchozím titulem pravidla a základní karty, díky čemuž se můžete do hraní pustit až v šesti hráčích, zatímco se liší v nových sadách karet, s nimiž vytvoříte dříve nevídaná komba.

Ve stínu pyramid: Zásvětí vyjde pravděpodobně začátkem příštího roku (možnost před Vánoci je spíše mizivá) a v tuto chvíli bohužel není v plánu dotisk původní hry, kterou ale – radši ještě zopakuji – k hraní novinky nepotřebujete.

Ještě než se ale vydáte mezi faraony, budete mít spoustu práce s výstavbou chrámu Vasila Blaženého. Desková hra Katedrála už je totiž na cestě do České republiky a pokud se nic dalšího nepokazí (nedávno ji zdržela celnice), tak k ní první hráči usednou nejpozději do dvou týdnů, pravděpodobně ale ještě dřív. No a v průběhu podzimu snad dorazí i očekávané rozšíření Kutilové pro Naší (Jejich?) osadu.

Nejnovější články