I děti mají co hrát. Na trh přichází Mlsné medvědí příběhy a závodní Mrkve a zběsile
Novinka zdroj: Dino

I děti mají co hrát. Na trh přichází Mlsné medvědí příběhy a závodní Mrkve a zběsile

17. 8. 2023 10:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ratolesti je potřeba ke stolní zábavě přivádět již od útlého věku. Přesně pro tyto potřeby skvěle fungují různé zástupy pohádkovějších, přístupnějších titulů, jež nezahltí komplikovanými pravidly a svou přímočarostí dokážou bavit i odrostlé. K těmto titulům by se mohli připojit i dvě unikátní novinky. Jedna zaujme svým tuzemským původem, zatímco druhá hlavně názvem.

Mlsné medvědí příběhy

Možná se vám povedlo zachytit vtipný, a především vizuálně nápaditý český dětský seriál Mlsné medvědí příběhy o trampotách a dílčích příbězích Nedvěda a Miška. Nyní se tato dvojice přesouvá na stůl, jelikož vydavatelství Albi oznámilo jednoduchou kooperativní stejnojmennou hru. O její návrh se postaral Olda Rejl, jenž spolupracoval na strategii Dva bratři.

Skrze velice jednoduchá pravidla a za doprovodu vizuálu inspirovaného samotným seriálem se hráči snaží sesbírat zásoby na zimu podle otočených karet jídel. Na základě informací od společnosti je hra vhodná pro děti od 4 let, které si zde prozkouší svou paměť. Projekt vychází 14. září a jeho doporučená cena je 499 korun. Je určený pro dva až čtyři hráče, kterým jedno zahrání potrvá zhruba 20 minut. Pravidla si můžete už nyní přečíst na kartě hry.

Mrkve a zběsile

Při čekání na zmíněnou novinku si již nyní můžete pořídit jinou hru, tentokrát od společnosti Dino. Ta se rozhodla počeštit Farm & Furious od Luca Rémonda. U nás hra nese čarokrásný název Mrkve a zběsile. Hráči tu blafují a závodí tím, že simultánně hrají karty se zvířátky, s nimiž se snaží úspěšně dojít pro cennou trofej. Každé zvířátko má své vlastní schopnosti, proto hráč musí jednotlivce na dráhu vyslat ve vhodný moment, aby se mu povedlo dosáhnout maximálních výsledků.

Oficiálně je hra doporučená pro děti od 6 let, ale zvládnout by ji měly i o něco mladší. Současně jde o opravdu svižný zážitek, který dohrajete během 10 minut. Ke hraní může usednout 2 až 5 hráčů, zatímco cenovka je 299 korun. Stejně jako v předchozím případě, i tady lze prozkoumat pravidla.

Nejnovější články