Hrdiny z fantasy „zaškrtávačky“ Papírové doupě čekají v rozšíření nová dobrodružství
Novinka zdroj: Foto: Tlama Games

Hrdiny z fantasy „zaškrtávačky“ Papírové doupě čekají v rozšíření nová dobrodružství

18. 4. 2023 16:01 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Papírové doupě je povedenou rodinnou zaškrtávací fantasy výpravou pro 1 až 8 hráčů. Ti zde bojácně vedou čtyřčlennou družinu hrdinů, kteří se snaží prokázat čest a najít slávu. Jak se jim to povede a nakolik je pocuchají číhající netvoři, to už prozradí jednotlivé seance složené z osmi kol.

No a teď k radostné novině. V případě, že už máte základ prolezlý skrz naskrz, v červnu vydavatelství Tlama Games do obchodů přinese rozšíření jménem Nová dobrodružství.

Ano, dostanete přesně to, co slibuje. V krabici naleznete herní listy skrývající novou mapu, čtyři nepřátele a nebezpečné sekací pasti. Pasti ovšem můžete nově zneškodňovat, což jistě přijde vhod. Nezapomíná se ani na mocné artefakty skrývající se v truhlách. Ty hlídají věrní velitelé, s nimiž se musíte úspěšně pustit do křížku, než obsah truhly vyberete.

Nový herní list také umožňuje plnit vedlejší úkoly, které vám přinesou dodatečné množství bodů do závěrečného bodování. Aby byl výčet kompletní, přítomné jsou ještě čtyři kompletně nové předměty přinášející třeba možnost teleportace. Zajímavé je též zakomponování zcela nepřístupných místností, které je nutné obcházet.

Nová dobrodružství se neobejdou bez několika nových variant hry. Ty jsou ve velkém zaměřené na úpravu obtížnosti. Můžete tedy přisluhovače hlavních netvorů udělat mnohem silnější, ale také skrze žetony navýšit obtížnost jejich pánů na „náročnou“ či „noční můru“. O výzvu je proto postaráno.

Součástí je také kampaň se čtyřmi příběhovými linkami. Tu lze odehrát samostatně, případně přímo navázat na kampaň základu.

Papírové doupě rozšíření zdroj: Foto: Tlama Games

Jak je u Tlama Games už víceméně zvykem, s oznámením byla rovnou spuštěna možnost předobjednávky, jejíž součástí je o něco nižší cenovka. Pokud vám chybí i základ, společně s rozšířením dorazí jeho dotisk. Tudíž se naskytne pohodlná příležitost, jak do zdejšího světa naskočit.

Nejnovější články