Hrdinové, do zbraně! Blíží se další počeštěná superhrdinská kooperačka Marvel D.A.G.G.E.R.
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Hrdinové, do zbraně! Blíží se další počeštěná superhrdinská kooperačka Marvel D.A.G.G.E.R.

31. 3. 2023 8:24 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Dokud bude společnost Marvel do kin vysílat jeden akčňák se superhrdiny za druhým, asi můžeme očekávat, že i herní studia budou na trh posílat jednu deskovku za druhou. V posledních měsících se jich objevilo opravdu hodně, a ještě jedna další je na cestě. Společnost Fantasy Flight Games spolu s českým vydavatelstvím Blackfir oznamují Marvel D.A.G.G.E.R.

V této kooperativní hře pro 1 až 5 hráčů na sebe vezmete podobu jednoho z 20 ikonických hrdinů a společně se postavíte jednomu ze čtyř neméně ikonických záporáků, kteří opět ohrožují svět. 20 hrdinů zní jako pořádná nálož a už si možná říkáte, to bude zase figurek. Ale Marvel D.A.G.G.E.R se o plast nezajímá a vaši hrdinové budou klasičtější kartonové standees. Pokud ale čekáte, že by hra díky tomu mohla být levnější, tak jste na omylu. Krabice bude i tak velká a zahraniční cena činí 90 dolarů, tedy kolem 2 tisíc korun.

Z prvního popisu hra působí jako takový klasický ameritrashový zážitek, tedy budete se hýbat z lokace do lokace a provádět akce, velmi často testy, které vyžadují házení osmistěnnými kostkami. Několik specialit se tu ale přece jen najde. Váš hrdina se může stát mocnějším (dostane určitý žetonek), čehož může v budoucnu využít k uspění v jednom z testů. I váš nepřítel může být obdařen obdobným žetonkem, což zase pomůže s útoky, které na něj míří a schopnostmi, které na něj použijete.

Marvel D.A.G.G.E.R. dále pracuje s jednou stupnicí společnou pro všechny hráče, která jim umožňuje využívat ty nejmocnější schopnosti ve hře. A aby toho náhodou nebylo málo, tak jsou všichni hrdinové v jakýchsi párech. Například Peter Parker a Miles Morales tvoří tým Spider-Mana, kdy je každý z nich na jedné ze stran přehledové karty.

Hrdinové v páru sdílejí některé prvky (třeba karty podpory, které mají od začátku k dispozici), ale za každého se hraje jinak. A pravděpodobně to znamená, že v jedné partii nikdy nebudou dva Spider-Mani, když druhý je na „odvrácené“ straně přehledovky.

Obdobný tým tvoří Natasha Romanoff a Yelena Belova coby Black Widow, ale dostáváme také důkaz, že hrdiny nemusí spojovat jen jméno, jelikož Daredevil a Electra jsou také jede pár. Z padouchů se nám zatím představuje jen Loki, kterého doprovázejí pohůnci. Na Lokiho sice můžete útočit od začátku, ale zlikvidovat ho můžete až ve finále partie. Do té doby máte šanci splnit misi a finální boss fight si tím trochu ulehčit.

O Marvel D.A.G.G.E.R. by se dalo povídat ještě dlouho, a to vlastně ještě nevíme vše. Za zmínku ale rozhodně stojí autor hry Dane Beltrami, který se podílel na tvorbě čtvrté edice Twilight Imperium a rozšířeních pro hry Fallout, Eldritch Horror a Temné znamení.

Marvel D.A.G.G.E.R vyjde letos v červnu, což by mělo platit i pro českou verzi od vydavatelství Blackfire.

Nejnovější články