Garphill Games chystají pokračování Hadriánova valu a neolitický worker-placement s draftem
Novinka zdroj: Garphill Games

Garphill Games chystají pokračování Hadriánova valu a neolitický worker-placement s draftem

13. 12. 2023 14:44 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Garphill Games je neskutečně rozjeté studio, které v našich končinách pomohlo zpopularizovat vydavatelství TLAMA games, když počeštilo jeho trilogii Západního království, první díl další trilogie Jižního Tigridu, Hadriánův val a Nájezdníky ze Skýtie, tedy remake Nájezdníků ze Severu, které jako první přeložily Rexhry.

Studio nadále pokračuje v tvorbě historických her, ať už je řeč o pokračování zmíněné trilogie Jižního Tigridu či samostatné hře Ezra and Nehemiah. K těm se časem přidají ještě další dvě – The Anarchy a Skara Brae.

The Anarchy zdroj: Garphill Games

The Anarchy je z hlediska hratelnosti duchovním pokračováním Hadriánova valu od stejného autora Bobbyho Hilla, ale tentokrát půjde o úplně jiný „příběh“. Vrátíte se do 12. století, kdy rod Jindřicha I. vymírá po meči a na anglický trůn tak usedá jeho synovec Štěpán z Blois, přestože si své právo nárokovala jeho dcera, císařovna Matylda.

Oba mají v rámci lidu své odpůrce, takže se Anglie na 18 let ocitá v občanské válce, v níž stojíte na straně vládnoucího Štěpána, kterému pochlebujete, aby vás odměnil svým největším hrabstvím. Musíte mít na konci hry největší statečnost, loajalitu, vliv a moc a zároveň co nejmenší nespokojenost.

Bohužel se nám hra jako taková ještě neukázala, takže si můžeme pouze domýšlet, jak moc bude The Anarchy podobné Hadriánovu valu a zda v ní také budou vznikat šílené řetězení akcí, z něhož jde hlava kolem.

Skara Brae zdroj: Garphill Games

To samé ostatně platí i o druhé oznámené novince Skara Brae od Shema Phillipse, k níž také dostáváme pouze hrubý popis. V tomto případě se vrátíte dlouhých 5 tisíc let do minulosti do neolitického Skotska, kde z odpadu tvoříte hromady, do nichž později vykopete místnosti, které vás ochrání před drsným počasím.

Půjde o worker-placement s draftováním karet, v němž shromažďujete zdroje, abyste nakrmili, oblékli a ochránili své rostoucí obyvatelstvo, které na konci každého kola z odpadu vytvoří další kopec k prodolování.

Obě hry můžeme očekávat v roce 2025.

Nejnovější články