Games Workshop vydává nové deskovky ze světa Warhammeru
Novinka zdroj: Warhammer Community

Games Workshop vydává nové deskovky ze světa Warhammeru

19. 7. 2023 8:47 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Games Workshop nemá ve svém portfoliu jen figurkové válečné hry, kterým je přece jen potřeba zasvětit nemalou část volného času a finančních prostředků. V průběhu let se tvůrci postarali i o desítky stolních her, tedy uzavřených projektů s jednou krabicí a uceleným zážitkem.

Combat Arena: Lair of the Beast zdroj: Warhammer Community

Studio nyní upozorňuje na trojici nejnovějších deskovek, které spojují dva prvky – jejich figurky se nemusí lepit, stačí je vyřezat, zacvaknout do sebe a díky použití odlišných barev plastu můžete začít hrát ještě před nabarvením. Druhým prvkem je fakt, že je dohrajete za zhruba 30 minut.

Jmenovitě se jedná o hry Combat Arena: Lair of the Beast, Space Marine: The Board Game a Warhammer Underworlds Starter Set. Vezmeme to odzadu, protože tam prakticky nejde o nic moc nového.

Warhammer Underworlds se od ostatních vymyká tím, že do něj neustále vycházejí nové sezóny a pro nováčky to může být už poněkud zastrašující. Proto se ve studiu rozhodli vytvořit nový starter set pro dva hráče, který je do této populární série zasvětí.

V balení najdete dvě plnohodnotné warbandy, konkrétně Stormcast Eternals a Sepulchral Guard, které doplňují balíčky o 32 kartách, jimiž své jednotky ovládáte na hexovém plánu. Celek uzavírá přes 100 žetonů a dvojice příruček pravidel. Datum vydání se teprve dozvíme.

Dále se připomněla dříve oznámená deskovka Space Marine: The Board Game, která vychází z chystané videohry Warhammer 40,000: Space Marine 2. Ve stolní variantě si to rozdají dva hráči ve velmi asymetrické bitvě – jeden ovládá samotného mariňáka Tita, druhý 22 termagantů.

Balení kromě těchto figurek obsahuje hrací plán, kostky, měřidlo a 40stránkovou příručku s pravidly, příběhem a misemi. Hra je již dostupná v americkém řetězci Target a v průběhu měsíce se začne objevovat i na pultech dalších obchodů.

Do třetice všeho dobrého se představuje deskovka Combat Arena: Lair of the Beast navazující na Combat Arenu z roku 2019 a Combat Arenu: Clash of Champions z loňska. Mohou ji hrát 2 až 4 hráči, kteří si vyberou z deseti postav, mezi nimiž nechybí mariňácký seržant Vennaro či robot UR-025. Ti se postaví nejen proti sobě, ale i proti obrovitému Ambullovi (viz obrázek v úvodu článku).

V balení kromě figurek očekávejte herní plán, přehledové listy jednotlivých postav, pakl karet, kostky a žetony. V tomto případě se hra prodává opět v Americe v řetězci Barnes and Noble a ještě tento měsíc vyjde i v Německu v obchodech GameStop, Elbenwald, Thalia a Müller.

Nejnovější články