Fyzická edice kostkové hry Orlog z Assassin’s Creed Valhalla je na Kickstarteru
Novinka zdroj: Foto: Ubisoft

Fyzická edice kostkové hry Orlog z Assassin’s Creed Valhalla je na Kickstarteru

14. 7. 2021 11:50 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft je jedna z těch firem, které zřejmě vidí potenciál ve stolních adaptacích vlastních her, jinak by jistě nesvolil ke vzniku očekávaných deskovek Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice či 6: Siege. Teď tu máme ale trochu odlišný případ, který by se dal přirovnat třeba ke Gwentu – ten debutoval v Zaklínači 3, aby následně dostal fyzickou podobu a rozrostl se ve vlastní digitální karetní hru.

Řeč je o kostkové hře Orlog, která se poprvé objevila ve hře Assassin's Creed Valhalla. Přestože Orlog může vypadat jako skutečná deskovka, kterou si krátili čas samotní Vikingové, pravdou je, že si ji v Ubisoftu vymysleli. A protože není vůbec špatná, rozhodli se, že jí vdechnou vlastní život ve fyzické stolní podobě.

Na Kickstarteru byla včera spuštěna kampaň za účelem vybrání peněz na výrobu skutečného, licencovaného Orlogu. Produkci nezajišťuje přímo Ubisoft, ale firma PureArts, která se specializuje na figurky a jiné předměty spojené s herními značkami.

Pokud jste s Orlogem ještě neměli tu čest, pak vězte, že se jedná o hru pro dva hráče, v níž házíte sadou kostek, které můžete ještě dvakrát přehodit. Cílem je nasbírat víc symbolů útoku na blízko i na dálku, než má soupeř odpovídajících obranných symbolů na svých kostkách. Ke slovu přicházejí i speciální schopnosti darované vašimi bohy a cílem je připravit soupeře o poslední život dřív, než to on udělá vám.

Orlog zdroj: Foto: Ubisoft

Fyzický Orlog si můžete na Kickstarteru předobjednat. Pokud tak učiníte v prvních dvou dnech kampaně, ušetříte pár korun a hra vás vyjde na 745 korun. Později to bude 847 korun. Za své peníze dostanete časem víc, jelikož kampaň je poměrně úspěšná a odemyká nové milníky. Například životy reprezentované kartonovými žetonky budou nahrazené zelenými kamínky, kartonovou minci nahradí kovová, plastový pytlík bude nakonec látkový a možná se odemknou i kostky, které svítí ve tmě.

K dispozici je také jakási sběratelská edice za 4 342 korun, která navíc obsahuje látkovou podložku pod hru a resinovou repliku rohu na stojánku ze hry Assassin's Creed Valhalla. V každém případě musíte ještě počítat s poštovným, které bude činit zhruba něco přes 400 korun (finální částku se dozvíte až po kampani podle toho, jak moc obsah nabobtná a jaké zrovna budou ve světě panovat přepravní podmínky).

Tvůrci slibují dodání hry do letošních Vánoc, což je dle mého velmi optimistický odhad. Ceny materiálů a dovozu ve světě razantně rostou a kickstarterové projekty se dost často setkávají se zpožděním. Ale třeba se stolního Orlogu opravdu dočkáme ještě letos o Vánocích a třeba jeho poštovné ani moc nezdraží...

Nejnovější články