Fuji Koro – videorecenze samurajské zkoušky sopkou
Video zdroj: Vlastní foto autora

Fuji Koro – videorecenze samurajské zkoušky sopkou

21. 6. 2020 12:00 | Deskovky | autor: Redakce Games.cz |

Fuji Koro

1–6 hráčů | 60–120 minut | Od 12 let | česky, bez textu

Hora Fudži co nevidět vybuchne. Žhavá láva již brzy pohltí trojici svatyní Seien-dži skrytých hluboko v útrobách sopky. Šógun je však odhodlán zachránit toto vzácné dědictví, a tak pověří své nejvznešenější a nejudatnější samurajské bojovníky úkolem navrátit cenné předměty z hlubin sopky.

Fuji Koro je dobrodružná hra s prvky eura pro 1 až 6 hráčů, kterou lze hrát jak kompetitivně, tak i kooperativně. Hráči budou objevovat skryté svatyně, zachraňovat mnichy a bojovat se zuřivými draky s cílem najít cestu zpět ke svému Šógunovi a vydobýt si svými činy věčnou slávu.

Je to ale zábava? O tom vám poví víc Petr Vojtěch ve své další videorecenzi, kterou si přehrajte výše. A pokud jste neviděli jeho předchozí tvorbu, níže najdete jeho poslední čtyři videorecenze:

tapestry-web
Tapestry – videorecenze nové hry od autora Scythe
Až se budeme ohlížet za letošním rokem a jeho největšími poklady, které zvedly náladu lidem pozitivním na deskovky, na mysl nám bez váhání vyskočí několik konkrétních deskovek. Na špici bude třeba minule recenzovaná hra Na křídlech, ale také aktuální Tapestry. Obě hry přitom pocházejí z jednoho vydavatelství Stonemaier Games, které nás nepřestává překvapovat.
GoW_web
God of War – videorecenze deskové adaptace jedné z nejlepších her dekády
God of War je rozhodně jednou z her, na které budeme ještě hodně dlouho vzpomínat. Čtvrtý díl série se ubral úplně jiným směrem, pořádně zvážněl, z Krata udělal postaršího nařachaného tatínka a řeckou mytologii vyměnil za severskou. Riskantní tah se nakonec ukázal jako výborný nápad a díky obrovskému úspěchu hry tu máme její stolní adaptaci God of War: Karetní hra.
sanctum_web
Sanctum – videorecenze stolního Diabla
Doby, kdy vznikaly deskovky s licencí her od Blizzardu, jsou dávno pryč. A i tehdy se dostalo jen na stolní hry podle Warcraftu, StarCraftu a World of Warcraft. Diablo nikde. A to bohužel trvá dodnes. Nicméně existuje možnost, jak si zahrát stolní Diablo. Když si totiž odmyslíte licenci, tak přesně tím je novinka Sanctum.
legendy_web
Legendy západu – videorecenze kovbojského sandboxu
To se takhle v saloonu sejdou hodný, zlý a… Nebo víte co, přenechme vtípky někomu, kdo je v nich vyložený mistr. Obávaný strážce videorecenzí Petr Vojtěch si povytáhl opasek s kolty, aby nebyl až tak proklatě nízko, a změřil si sandboxovou deskovku od hlavy až k patě. Rozsudek najdete v článku.

Nejnovější články