Forbidden Jungle naváže na rodinné kooperačky Zakázaný ostrov a Zakázaná poušť
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Forbidden Jungle naváže na rodinné kooperačky Zakázaný ostrov a Zakázaná poušť

10. 2. 2023 9:55 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Gamewright spolu se slovutným designérem Mattem Leacockem (Pandemic) stojí za sérií rodinných kooperativních her, jejichž název vždy začíná slovem „Forbidden“ (přičemž sem nepatří velká strategická hra Forbidden Stars), v českých edicích pak slovem „Zakázaný“. A tento tým po třech hrách zjevně ještě stále nemá dost a chystá další pokračování.

Celé to začalo již v roce 2010 hrou Zakázaný ostrov, v níž jste se společnými silami snažili zachránit cenné artefakty a nasednout do vrtulníku dříve, než se celý ostrov dílek po dílku odebral k mořskému dnu.

Forbidden Jungle zdroj: BoardGameGeek

V roce 2013 jste se zase mohli vydat do Zakázané pouště, v níž jste měli opačný problém – jednotlivé dílky zasypával písek, přičemž pod některými dunami byly pohřbené části létajícího stroje, který byl vaší jedinou nadějí na záchranu.

Pak si série dala větší pauzu, aby se v roce 2018 vrátila se hrou Forbidden Sky (ta už česky nevyšla, ale teoreticky by se mohla jmenovat Zakázané nebe), v níž jste opět unikali, ale tentokrát s pomocí tvorby funkčního elektrického obvodu.

A nyní přišla řada na čtvrtý díl, který ponese název Forbidden Jungle (tedy Zakázaná džungle, byť čeština není potvrzená) a budete v ní ještě jednou unikat. Tentokrát se ocitáte na cizí planetě, z níž uniknete pouze portálem, který se vám ale schovává v ruinách opuštěných základen, zatímco na vás doráží čím dál tím víc jedovatých tvorů. Celá oblast je navíc nestabilní a postupně dochází k jejímu hroucení.

Novinka bude pro 2 až 5 hráčů na 45 minut a bude mít stejně jako její první dva předchůdci stylovou plechovou krabičku. O jejím obsahu ale v tuto chvíli nic dalšího nevíme, jelikož kratičké oznámení doprovází jen a pouze obrázek balení. Stejně tak i datum vydání je v tuto chvíli neznámé.

Nejnovější články