Dva hráči změří své síly v náročnější počeštěné deskovce Polis
Novinka zdroj: Devir

Dva hráči změří své síly v náročnější počeštěné deskovce Polis

15. 1. 2024 9:49 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Fox in the Box přichází s letošním prvním oznámením překladu deskové hry Polis. Jedná se o náročnější strategii pouze pro dva hráče, kteří se vrátí do 5. století před naším letopočtem a změří síly Sparty a Atén.

Jak můžete odtušit z obrázků, tak kromě mapy, po níž se budete rozlézat se svými jednotkami, obléhat města a zřizovat obchodní trasy, je tu i obrovské množství stupnic zaznamenávající váš růst napříč konfliktem.

Oblasti s vašimi přívrženci vám přináší zboží, ale nesmíte je zapomenout nakrmit. O nadvládu můžete sice bojovat, ale stejně tak se nabízí cesta diplomacie a s trochou přesvědčování se k vám další město přidá i dobrovolně.

Vše to děláte pro prestiž, která na konci rozhodne o vítězi. Může o něm ale rozhodnout také v průběhu partie, jelikož pokud některý z hráčů ukončí kolo bez jediné prestiže, okamžitě prohrává.

Fox in the Box vydá v češtině verzi hry Polis z roku 2020, která je aktualizovanou verzí hry Polis: Fight for the Hegemony z roku 2012. Nová je nej grafická stránka, ale i přepracovaná pravidla a kvalitnější komponenty, které zahrnují potištěné dřevěné figurky a dvouvrstvé desky, aby se vám označující kostičky nerozutekly.

Datum vydání české verze Polis se v tuto chvíli nedozvídáme, ale víme, že vydavatel hodlá oznámit ještě další dvě hry, k nimž postupně poskytuje indicie na nově spuštěném serveru na Discordu.

Nejnovější články