Drákula, Beowulf, Metal Heroes a další počeštěné gamebooky na obzoru
Novinka zdroj: Mytago

Drákula, Beowulf, Metal Heroes a další počeštěné gamebooky na obzoru

5. 4. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České nakladatelství Mytago je známé především svou péčí o gamebooky, tedy abyste si řadu z nich mohli užívat v češtině. Dva další má nově skladem a jiné dva se svému vydání rychle blíží.

První novinkou je Drákula: Upírova kletba od zkušeného Jonathana Greena, který se rozhodl zpracovat klasický příběh Brama Stokera interaktivní formou s tisícovkou odkazů, v níž vám navíc dá na výběr z několika postav (včetně záporné) a nechá zvolit, zda chcete nebo nechcete používat kostky.

Druhou novinkou je Nemesis čarodějnice Devitu, která zaujme už jen formátem – 800 odkazů se vměstnalo na listy velikosti A4, díky čemuž pořádně vyniknou barevné ilustrace. Jedná se o druhý díl v sérii Nositel kosy, v němž pokračujete v záchraně svého bratra ze spárů padlé čarodějnice.

Kromě toho Mytago již posílá do tisku další dva gamebooky. Je tu Beowulf – Zabiják příšer, tedy další klasický příběh zpracovaný touto formou autorem Jonathanem Greenem, na který se můžete těšit v květnu.

Druhý momentálně tisknutý gamebook je Metal Heroes: The Fate of Rock s více než 1 300 odkazy, který ocení zejména fanoušci titulních hudebních stylů. Budete bojovat o osud vlastní kapely, která se časem vyvíjí, rozšiřuje se jí katalog skladeb a dělá vše pro to, aby byla tou nejlepší na světě a zachránila svět hudby.

Metal Heroes: The Fate of Rock zdroj: Mytago

Na cestě dokonce potkáte skutečné metalové ikony a pokud vám nevadí si připlatit, můžete si kromě základní knihy přikoupit i dedikované kostky, balíček karet s parádními ilustracemi a soundtrack na disku.

Poslední gamebooková informace se týká série Osamělý Vlk, kde Mytago pracuje na 21. a 22. dílu, vydalo osmý díl v pevné vazbě, dotisklo Oheň na vodě a pustilo se do překladu trilogie Lovkyně (The Huntress), která na Osamělého Vlka navazuje.

Nejnovější články