Dostaňte se do přízně Ježíše a usedněte v jeho blízkosti při poslední večeři ve hře Ierusalem: Anno Domini
Novinka zdroj: Devir

Dostaňte se do přízně Ježíše a usedněte v jeho blízkosti při poslední večeři ve hře Ierusalem: Anno Domini

28. 3. 2023 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství Devir Games na tento rok připravuje hned několik zajímavých novinek. Některé z nich dorazí až později v tomto roce, některé dříve. A jedna už opravdu velice klepe na dveře, protože vyjde v následujících dnech. Řeč je o prvotině návrhářky Carmen Garcíi Jiménez – Ierusalem: Anno Domini, která potenciální zájemce osloví především díky svému opravdu velice netradičnímu tématu.

Píše se rok 33 n. l., během kterého se Ježíš Nazaretský připravuje se svými Apoštoly na oslavu Velké noci v rámci poslední večeře. Hráči se zhostí role jedné z komunit, které tohoto proroka následují do Jeruzaléma s úmyslem sedět co nejblíže spasiteli při poslední večeři. Čím blíže si sednou, tím více daný hráč získá bodů. Avšak pozor! Ti, kdož sedí poblíž Jidášovi, body ztrácí.

Aby si vaši stoupenci mohli sednout blízko Ježíše a jeho následovníků, je třeba získat dostatek vlivu. Proto budete vysílat své svěřence do jednotlivých lokací na desce (trh, poušť, hory, jezero a chrám), kde získáte žetony kamene, chleba, ryb či denárů, ale také karty, které umožňují dělat více než jednu akci. Postupně se dostáváte k lepším variantám, které výrazně rozšiřují vaše možnosti.

Akce jsou různorodé a závisí na tom, co se vám zrovna hodí. Takže si můžete vybrat, jestli si vyslechnete některé podobenství, změníte místo u stolu či uděláte laskavost. Nicméně jak jednotlivé tahy ubíhají, dochází trpělivost Sanhedrinu. A jakmile úplně dojde, bude spuštěná závěrečná část hry, během které se díky vašim akcím a dostupným zdrojům určí vaše výsledné místo u stolu.

Vzhledem k tomu, že hra v Evropě vychází v nadcházejících dnech, připravilo si vydavatelství i detailní video (výše), které vám jasně ukáže, jak se to celé hraje a co od Ierusalem: Anno Domini lze očekávat. Vědět byste ale měli, že jedna partie vám zabere zhruba 90 minut a do hraní se mohou bez problémů vydat jak sólisté, tak i skupina až čtyř hráčů. Cena hry se pohybuje kolem 1 350 korun.

Nejnovější články