Došlo k naskladnění Bestie, tak pozor, ať vás v obchodech nepokouše
Novinka zdroj: Tlama Games

Došlo k naskladnění Bestie, tak pozor, ať vás v obchodech nepokouše

7. 12. 2022 10:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Tlama Games se takto krátce před Vánoci podařilo naskladnit ještě jednu hru, o níž víme už dlouhé měsíce. Jmenuje se Bestie a spadá do dvou méně rozšířených sekcí deskoherního trhu – zaprvé je to hra se skrytým pohybem a zadruhé je to hra jednoho proti všem hráčům. Zařadí se proto po boku deskovek jako Narcos či Drákula.

V Bestii se – zcela nepřekvapivě – jeden z hráčů zhostí role titulní bestie okupující lesy divokého severu, zatímco z ostatních až tří hráčů se stanou lovci. Říkáte si, že záporák je v této bitvě zjevný, ale možná vás překvapí, že obětí je v tomto případě ona bestie.

Ta si totiž spokojeně žila v panenské přírodě, dokud se neobjevil člověk, který začal budovat osady a kácet lesy, tedy nevědomky a zcela bezohledně ohrozil teritorium poklidně si žijícího, krvelačného tvorečka. Hra mi tímto dává vzpomenout jak na klasického Werewolfa, tak jednu neslavně neúspěšnou, ale velmi zajímavou videohru Evolve.

Bestie se v Bestii pohybuje tajně, zanechává za sebou akorát stopy, které se snaží ze všech sil ukrýt. Lovci se po těchto stopách pídí a jakmile nějakou najdou, mohou místo prohledat a zjistit, zda se bestie nachází v jejich oblasti.

Celá hra je řízená kartami, tedy i akce hráčů podléhají tomu, co zrovna stojí na jejich kartách v ruce a musí podle toho plánovat své tahy. Cílem Bestie je zabít daný počet osadníků, zatímco lovci musí buď zabít bestii, nebo vydržet dostatečně dlouho do příchodu posil.

Celá pravidla si můžete nastudovat na kartě hry a v případě zájmu už můžete zamířit do obchodu pro jeden kousek Bestie.

Aktualizováno 7. 12. 2022 10:59: V tisku hry Bestie došlo k chybě, jejímž vlivem na herním plánu chybí jedno políčko lesa. Český vydavatel o tomto šotku ví a zhruba do dvou měsíců začne rozesílat opravné přelepky, které se momentálně vyrábějí. Původní vydavatel Studio Midhall rovněž varuje před slepenými kartami, které ale český vydavatele Tlama Games při namátkové kontrole neodhalil. Za upozornění na tuto informaci děkujeme našemu čtenáři nelson23.

Nejnovější články