Dorazila druhá edice zcela nevážné deskovky Krotitelé kobek, zatímco flip and write Vítejte na Měsíci je za rohem
Novinka zdroj: Rexhry

Dorazila druhá edice zcela nevážné deskovky Krotitelé kobek, zatímco flip and write Vítejte na Měsíci je za rohem

8. 11. 2022 11:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Možná si někdo z vás vzpomene na hru Dungeon Fighter z roku 2011. Jednalo se o kooperativní zážitek, ve kterém se skupina dobrodruhů mohla vydat do temného podsvětí, v němž kromě pokladů narazila na různé nepřátele i náročnější bosse, které bylo třeba porazit házením kostkami. To však vždy bylo nějakým způsobem ozvláštněno, takže jste občas museli házet naslepo, z otočky či s odrazem. No jednoduše takové spojení dungeon crawleru s večírkovými mechanikami.

Krotitelé kobek 2 zdroj: Rexhry

A právě tento titul se v minulém roce vrátil se svou druhou edicí, která si dávala jednoduchý úkol – vylepšit zážitek o několik novinek. To v praxi znamená, že tvůrci vzali jádro předchozí edice (stále se budete vydáváte do podzemí, kde se pokoušíte porazit finálního bosse) a obohatili ho o přepracovaná a trochu zjednodušená pravidla, nové kostky, hrdiny, zbraně, monstra a celkově upravený vzhled.

Aby byl ale celek ještě o něco více variabilní, tvůrci v této edici představili novou mechaniku skládání dungeonů, která nahrazuje předem dané mapy. Místo nich se každé kolo podíváte na dvě karty, kdy si poté jednu z nich vyberete a ta vám určí další oblast. Obohaceny ale také jsou samotné potyčky. Během nich totiž můžete ještě plnit různá dodatečná kritéria, což vás na konci boje odmění bonusovými odměnami, které se během průchodu rozhodně neztratí.

Pokud se tedy jedná o něco, do čeho byste se sami rádi pustili, tak vězte, že tuto druhou edici si nově můžete užít i v české jazykové mutaci, která právě dorazila na sklad vydavatelství REXhry. Doporučená cena je nastavená na 1 149 Kč. Jedna hra by vám měla zabrat zhruba jednu hodinu a může vás hrát až šest. Nicméně na svou výpravu do kobek se mohou vydat i sólisté. Je však docela pravděpodobné, že to kvůli nátuře hry nebude taková zábava. Ostatně smát se při svérázných hodech sami sobě... to není úplně ono.

Ovšem vydavatelství přináší dobré zprávy i pro kolonizátory Měsíce. Bylo totiž oznámeno, že chystané české vydání hry Vítejte na Měsíci má v následujících dvou týdnech dorazit na sklad, tudíž by se mělo stihnout dodání do Vánoc. Aktuálně můžete navštívit svůj oblíbený obchod s deskovkami a vytvořit předobjednávku, kdy doporučená cena je 1 199 Kč.

Vítejte na mesici 2 zdroj: Rexhry

Samotný titul poté pojednává o osidlování jediné přirozené družice Země. Herně jde o flip and write, tudíž se jedná o kombinaci otáčení karet a zapisování na herní desku. V krabici naleznete celkově osm herních plánů, v nichž vás čekají různé úkoly, jako je stavba rakety, let na Měsíc a jeho následná kolonizace. Náročnost úkolů se postupně komplikuje. To celé navíc lze dělat v rámci kampaňového režimu, který jednotlivé scénáře propojuje. I v tomto případě může ke hře usednout až šest lidí i samostatný jedinec.

Nejnovější články