Do mysteriózního světa hry Cluedo zamířil Greg Heffley z Deníku malého poseroutky
Novinka zdroj: The Op Games

Do mysteriózního světa hry Cluedo zamířil Greg Heffley z Deníku malého poseroutky

25. 8. 2023 17:14 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Cluedo je podobným fenoménem jako třeba Monopoly. Znamená to, že hra existuje už desítky let, ale stále zůstává v živém povědomí hráčů i nehráčů. Může za to samozřejmě hlavně armáda speciálních edic, které do známé herní kostry zapouští populární značky či nové nápady. Tento úkol splňuje i aktuálně vydaná novinka, která spojuje mysteriózní zážitek Clueda se světem z knižního cyklu Deník malého poseroutky.

Clue: Diary of a Wimpy Kid proto přináší tu zatím nejhumornější verzi klasického vyšetřování. Fanouškům populárních knížek pro děti i mladistvé, kterých se po světě prodalo už přes 275 miliónů kusů, dá možnost si zahrát za známé postavy, s nimiž budou hledat ztraceného malého Mannyho – mladšího bratra hlavního hrdiny Grega Heffleyho.

V kůži Grega, Rowleyho, Franka, Rodricka, Susan nebo Holly pod časovým tlakem musíte nejenom zjistit, kam se Manny zatoulal, ale taktéž s kým tam je a co ho tam zavedlo. Novinkou potom budou unikátní schopnosti jednotlivých hrdinů, které ozvláštní hraní a současně přidají další způsoby, jak si s vyšetřováním poradit.

Samozřejmě i veškerý vizuál se uzpůsobí známé značce, takže se budete pohybovat po herním plánu, na kterém se vyskytují ilustrace známých míst. Mezitím kovové žetony zbraní se změní na žetony rozptýlení, kde naleznete ikonický zkažený sýr, Gregův deník nebo beruškový telefon. Kromě toho nechybí ani šest karet podezřelých, šest karet tajných nápověd či obálka pro odhalení tajemství.

„Jsme nadšení, že jsme mohli spolupracovat s Usaopoly a Hasbrem na vytvoření deskové hry, která zachycuje to nejlepší z obou světů: intriky hry Cluedo a humor z Deníků malého poseroutky. Nemůžeme se dočkat toho, až si fanoušci rozlousknou případ a najdou Mannyho. Jsme si jistí, že si hraním hry užijí tolik zábavy, jako jsme si my užili při jejím vytváření,“ okomentoval spojení Jeff Kinney, autor knižní série.

Evropští fanoušci nicméně zatím musí s pořízením počkat. Titul je dostupný pouze skrze oficiální stránky vydavatelství The Op, které zasílají pouze do Ameriky. Díky popularitě knih se nicméně dá předpokládat, že dříve či později se fúze podívá přes různé kanály i do dalších zemí. Cenově se tato varianta pohybuje kolem 1 000 korun.

Nejnovější články