Diablo konečně dostane deskovou hru s RPGčkem od tvůrců stolního Frostpunku
Novinka zdroj: Glass Cannon Unplugged

Diablo konečně dostane deskovou hru s RPGčkem od tvůrců stolního Frostpunku

6. 11. 2023 9:26 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Letos se příznivci videoher po mnoha letech dočkali dalšího Diabla. Čtvrtý díl se vrátil k temnější stylizaci, a přestože se hra obecně povedla, nezdá se, že by u fanoušků zabodovala tolik jako trojka, která měla velmi dlouhý život.

Nicméně první sezóny vycházejí, dokonce už je oznámené první rozšíření s novou postavou, ale pro nás je teď stěžejní, že se milovaná série poprvé za svou existenci, tedy za dlouhých 27 let, dočká oficiální deskové hry a stolního RPG.

Diablo zdroj: Glass Cannon Unplugged

O oba projekty se postará studio Glass Cannon Unplugged, které se na stolní adaptace videoher specializuje. To jemu vděčíme za deskovku Frostpunk, zatímco chystá ještě Apex Legends a Dying Light. První dvě přitom vychází s češtinou od Albi, takže naděje na počeštěné Diablo by tu byly.

O hrách jako takových toho v tuto chvíli mnoho nevíme. Diablo: The Roleplaying Game vyjde během příštího festivalu Blizzcon, který se tradičně koná na přelomu října a listopadu. Tvůrci využijí následujících 12 měsíců k testování hry, která běží na jejich vlastním systému.

Diablo: The Roleplaying Game zdroj: Glass Cannon Unplugged

„RPG systém bude postavený na celé sérii a pozveme s ním hráče k návštěvě rozlehlého světa Sanctuary od východu k západu, od severu k jihu, od starého k novému,“ prozradil šéf studia Jakub Wiśniewski webu Dicebreaker.

V RPG se stanete šampiony, kteří budou putovat zemí, pomáhat těm, kteří pomoc potřebují, prolézat jeden dungeon za druhým a svádět boj mezi Světlem a Temnotou. Jelikož je videoherní Diablo akčním RPG, kde masakrujete zástupy démonů po stovkách a tisících, nepřekvapí, že i RPG obsáhne „uspokojivý, svižný soubojový systém“, který vám umožní bojovat s několika nepřáteli naráz.

Mezitím deskovka Diablo: The Board Game je ještě větším tajemstvím a nedozvídáme se o ní prakticky nic. Její vydání je totiž plánované až na rok 2025 a neobejde se bez crowdfundingové kampaně. Víme jen, že bude jistým způsobem propojená s RPGčkem, kde by se nabízela například možnost využít případné figurky z deskovky i v RPG.

V tuto chvílí nám tak nezbývá než fantazírovat a doufat, že se stolní Diablo povede alespoň tolik, jako se povedl opěvovaný Frostpunk. A pokud byste přece jen potřebovali zahnat chuť po stolní diablovce, zkuste Sanctum od Czech Games Edition nebo Massive Darkness, který vyjde v češtině od Rexher jako Příval temnoty.

Nejnovější články