Další karetní sběratelská hra Sorcery: Contested Realm vás láká do svých tenat
Novinka zdroj: Erik’s Curiosa Limited

Další karetní sběratelská hra Sorcery: Contested Realm vás láká do svých tenat

25. 7. 2023 10:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sorcery: Contested Realm je nová karetní sběratelská hra od Erika Olofssona a Nickolase Reynoldse, která v minulém roce úspěšně prošla crowdfundingovou kampaní. V ní se vybralo téměř 80 milionů korun a celkově se našlo téměř 6 500 podporovatelů. Tímto způsobem se úspěšně povedlo titul nastartovat skrze první edici, která nyní zamíří i do běžných obchodů.

Zprávy se minimálně prozatím týkají pouze zahraničních obchodů, ale třeba se časem dočkáme i u nás. První edice obsahuje 403 unikátních karet, kdy každá nabízí i svou foilovou variantu. Jednotlivé karty půjde získat z balíčků složených z 15 karet (většina karet běžných, 3 vzácnější a minimálně 1 elitní nebo unikátní). V případě zájmu o větší přísun budou také dostupné displaye, ve kterých se nachází 36 balíčků.

V obchodech nicméně ještě půjde zakoupit unikátní balíček Social Play Store Kit. Ten nabídne 4 herní podložky, 21 karet s alternativními obrázky, 5 plakátů a jednu unikátní foilovou promo variantu karty The Champion. Všechny produkty se do jednotlivých obchodů podívají v říjnu.

zdroj: Erik’s Curiosa Limited

Sorcery: Contested Realm se jinak poměrně výrazně podobá například Magic: The Gathering a dalším takovým titulům. V jednotlivých duelech se hráči zhostí role avatara, který se snaží porazit a zcela zlikvidovat protistranu. K tomu využívají elementy (oheň, voda, vítr a země), kterými vyvolávají posluhovače, vynáší prastaré relikvie a sesílají mocná kouzla.

První edice se navíc může pyšnit povedenými obrázky na jednotlivých kartách. O jejich vyhotovení se postarala řádka bývalých ilustrátorů pro zmíněné Magicy. Namátkou lze zmínit třeba Melissu A. Benson (karta Shivan Dragon), Ansona Maddockse (karta Maze of Ith), Jeffa Mengese (karta Bazaar of Baghdad) nebo oceňovaného Jeffa Easleyho.

Nejnovější články