Chystá se nová, o hráče ořezaná edice hry Divočina Severní Ameriky spolu s novým rozšířením
Novinka zdroj: Rose Gauntlet Entertainment

Chystá se nová, o hráče ořezaná edice hry Divočina Severní Ameriky spolu s novým rozšířením

25. 1. 2024 16:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vynikající desková hra Divočina Severní Ameriky s nádhernými ilustracemi a skvěle popracovanými systémy neřekla své poslední slovo. Její tvůrci z Rose Gauntlet Entertainment se rozhodli vytvořit docela výrazně pozměněnou druhou edici a obohatit jí rozšířením.

Keystone: North America – Second Edition zaujme už na první pohled velmi odlišnou, za mě vlastně i mnohem hezčí ilustrací na krabici, přičemž grafických vylepšení se dočkají i žetony a samotné karty, jejich ikonografie a možná i celé ilustrace.

Tvůrci po celou dobu, co je hra venku, naslouchali zpětné vazbě hráčů, takže se můžete těšit na aktualizovaná pravidla a jednu velmi razantní změnu – druhá edice už nebude pro tolik hráčů, ale usednout k ní mohou pouze dva nebo jeden sólista.

Tvůrci v čerstvém oznámení vyzdvihují fakt, že díky tomu klesne cena, ale už se nezmiňují, zda bude možné pořídit si dvě krabice a hrát díky tomu ve čtyřech (což by naopak očekávatelně mohlo být dražší, a navíc by se vám karty opakovaly, takže bych na takovou možnost radši moc nevsázel).

Ale aby to nebylo je o nové, teoreticky hezčí, prakticky levnější a o hráče ořezané edici, můžete se začít těšit i na rozšíření Coastal Expansion. Jak už název napovídá, zaměří se na zvířata žijící v oblasti pobřeží Severní Ameriky.

Takže si svou desku hráče zkrášlíte vydrami, tučňáky, kosatkami, ale není to jen o vodních tvorech, jelikož se na krabici skví i suchozemští tvorové a letci. Rozšíření nabídne i nová dobrodružství pro sólový a kooperativní režim, stejně jako úplně nové mechanismy, které se nám teprve představí. Z oznámení bohužel není zcela jasné, zda půjde rozšíření použít i na první edici (na jednu stranu nemá druhou edici v názvu, ale na druhou stranu používá její grafický styl...).

Tvůrci se rozhodli prohnat druhou edici hry Divočina Severní Ameriky i s jejím rozšířením crowdfundingovou kampaní na Backerkitu, která odstartuje za 68 dní, tedy začátkem dubna.

Zeptali jsme se Mindoku, jak je na tom případná česká lokalizace a odpovědí nám bylo, že budou zjišťovat podrobnosti. Jak se říká, naděje umírá poslední.

Nejnovější články