Český trh obohatila další trojice novinek: Stranger Things, Monolyth a Discordia
Novinka zdroj: Blackfire

Český trh obohatila další trojice novinek: Stranger Things, Monolyth a Discordia

8. 9. 2023 10:02 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Je pátek, a tak nějak se stává tradicí, že se koncem pracovního týdne do obchodů nahrnou ještě nějaké ty novinky, abyste se o víkendu náhodou nenudili. Tentokrát se jedná o dva kousky od vydavatelství Blackfire, konkrétně Monolyth a Stranger Things: Obrácený svět – Desková hra, zatímco TLAMA games vydává počeštěnou hru Discordia: Druhá edice.

Monolyth

Monolyth je abstraktní, logická hra pro celou rodinu, která stojí na principu 3D Ubonga. Jinými slovy se tu pracuje s trojrozměrnými tetrisovými dílky, které se snažíte vyskládat do kvádru o velikosti 4x4x3, případně 4x4x4 ve dvou hráčích či v sólu.

Stranger Things: Obrácený svět – Desková hra

Stolní adaptace populárního seriálu od Netflixu láká na kooperativní, pořádně náročné partie. Zástupci vydavatelství za sebou mají zatím pět partií a ani jednu nevyhráli, takže příznivci výzev si tu jistě přijdou na své.

Ve hře se každý ujme známé postavy a s pomocí své figurky a karet se pokusí překazit plány výzkumného centra ve městě Hawkins. Cílem hráčů je včasně odstranit žetony padouchů z herního plánu.

Discordia: Druhá edice

Do třetice všeho dobrého tu máme zástupce strategického žánru, v němž si vybudujete vlastní město na řece Rýn, které budete muset ochránit před sousední Germánií. Discordia kombinuje mechanismy draftování kostek, výběru akcí a závodu, protože vyhraje ten, kdo jako první zaměstná všechny své obyvatele.

Nejnovější články