České obchody naskladňují Vesničku, Ostrovy titánů i Tajuplné říše s hrdiny od Marvelu
Novinka zdroj: Rexhry

České obchody naskladňují Vesničku, Ostrovy titánů i Tajuplné říše s hrdiny od Marvelu

13. 7. 2023 12:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Po dalších pár dnech česká vydavatelství opět stihla oznámit či naskladnit slušnou řádku novinek. A jelikož je docela náročné se v tom pořádně orientovat, zase přinášíme souhrn toho nejzajímavějšího, co se v posledních dnech urodilo.

Spider-Mani pro Marvel United

Marvel United: Spider-Geddon zdroj: CMON

Rovnou začneme velice aktuálním tématem. V kinech stále řádí vynikající animovaný film Spider-Man: Napříč paralelními světy, proto si Blackfire nemohl vybrat lepší čas na novinky ohledně Marvel United: Spider-Geddon. Společnost hlásí další posun ve fázi příprav, kdy hra je už připravená k tisku, takže se vydání nezadržitelně blíží, ačkoliv přesné datum pořád oznámené není.

Klíčovou informací ohledně této krabice je, že jde o samostatný základní set, který můžete hrát bez vlastnictví jakékoliv předchozí verze. Balení přirozeně přinese i některá svá specifická nová pravidla, které doplní várka nových hrdinů a záporáků pocházejících z bohatého univerza pavoučího hrdiny.

Tajuplný Marvel ve vesničce

Marvel: Remix zdroj: Rexhry

Nelení ovšem ani Rexhry. Ty tento týden do prodeje vypustí hned dva tituly, kdy první taktéž operuje s licencí známého komiksového molochu. Jde o karetní Marvel: Remix, který ve své podstatě převádí oblíbené hraní známé z Tajuplných říši do světa spandexu. Dva až šest hráčů se proto ponoří do vytváření svého superhrdinského týmu, kdy kombinací hrdinů, předmětů i míst vytvoří mocná komba, jimiž porazí superpadouchy a dostanou body. Partie trvá maximálně dvacet minut a cena se pohybuje kolem 500 korun.

Vesnička zdroj: Rexhry

Mnoho lidí ale může být komiksovým tématem docela přejedených. Od toho tu je ale druhá novinka tohoto týdne – Vesnička. Jde o zábavné budování pro jednoho až čtyři hráče, kteří se snaží z malé osady vytvořit malebnou vesničku. Pro rozšiřování a stavění budov je ale samozřejmě potřeba různých surovin, které nejen musíte získat, ale také je po vesničce přemisťovat za pomoci vesničanů a oslů. A jistě se bude hodit, když přispějete na stavbu kostela, jelikož vám to může přinést hromadu vítězných bodů. To vše za cenu, která jen lehce přesahuje 1 000 korun.

A mimochodem. Pokud byste náhodou již vlastnili originální verzi, tak zrovna na Kickstarteru probíhá kampaň na rozšíření By the Lake, které umožní budovat jezera, v nichž vesničané chytají ryby. Úlovek následně prodáte, případně z něho připravíte hostinu plnou bonusů. Poslední důležitou novinkou jsou lodě, jež nabízí nové způsoby přepravy dělníků a surovin.

Dorazilo bájné orichalkum

Ostrovy titánů zdroj: Vlastní foto autora

A konečně TLAMA games mezitím uvedla strategii Ostrovy titánů. V případě, že se o hře chcete dozvědět první poslední, doporučuji recenzi od našeho šéfredaktora Patrika Hajdy. Z ní mohu prozradit snad jen to, že sice nejde o vyloženě originální počin, ale v rodinném kruhu jisto jistě zabaví.

Tady snad jen připomeneme, že se ve hře podíváte do bájné Atlantidy, která je na pokraji zániku. Obyvatelé proto musí nalézt jiný domov v duchu 4X strategií, kde prozkoumáváte, stavíte i bojujete. A čas od času upoutáte pozornost nějakého titána, jehož efekty vám mohou při snažení pomoci. Doporučená cenovka je 1 199 korun, ale titul se vám určitě podaří zakoupit i levněji.

Nejnovější články