Česká pecka Krycí jména je na internetu zdarma. I v kooperační verzi Duet
Novinka zdroj: tisková zpráva

Česká pecka Krycí jména je na internetu zdarma. I v kooperační verzi Duet

15. 2. 2021 15:20 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O Krycích jménech jste už jistě slyšeli, ale pokud náhodou ne, zde je stručný přehled: Jedná se o konverzační stolní hru českého studia Czech Games Edition a autora Vlaady Chvátila, s níž dobyli svět a získali mimo jiné nejprestižnější ocenění Spiel des Jahres.

Celosvětově se prodala obrovská kvanta krabic, hra vyšla v několika desítkách jazyků a v mnoha edicích včetně licencí Harryho Pottera, Marvelu, Disney a Simpsonových. V dnešní pandemické době je obtížnější scházet se na hraní deskovek, a tak se mnoho hráčů uchyluje k digitálním alternativám, a jednu takovou mají právě i česká Krycí jména.

Zcela oficiální cestou si můžete zahrát téměř plnohodnotnou partičku této skvělé dedukční hry. Proč téměř? Pouze proto, že se spoluhráči a protihráči nesedíte u jednoho stolu. Jinak je celý zážitek opravdu zdarma bez jakýchkoliv háčků.

Na této adrese si jednoduše založíte vlastní místnost, nastavíte parametry hry a pak už jen nasdílíte URL místnosti komukoliv, s kým si zrovna chcete zahrát. Webová aplikace ovšem neobsahuje žádnou formu chatu, takže se s přáteli musíte spojit přes alternativní službu.

Základní verze Krycích jmen je na webu zdarma již od loňského léta v mnoha a mnoha jazycích, ale u příležitosti včerejšího Valentýna přibyla nová verze Duet, tedy kooperativní Krycí jména čistě pro dva hráče, kterou můžete rovněž znát z běžného prodeje. Zde si ji můžete zahrát zdarma po síti s jedním kamarádem.

Osobně jsem ani jedno ještě nezkoušel, ale od známých vím, že jde o výborný způsob, jak se s někým spojit na dálku, pokecat o běžných věcech a zahrát si u toho navíc fajnovou hru. Tak to zkuste taky, třeba najdete nové nadšení pro Krycí jména a/nebo digitální i tradiční deskovky.

Nejnovější články