Brzy vyjde počítačová adaptace nejlépe hodnocené deskovky Gloomhaven

7. 10. 2021 15:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Flaming Fowl spolu s vydavatelstvím Asmodee Digital hlásí po dvou letech v předběžném přístupu hotovo. Digitální adaptace nejlépe hodnocené deskovky Gloomhaven podle uživatelů serveru BoardGameGeek za méně než dva týdny vyjde ve své hotové, velmi plné verzi.

Gloomhaven je ve své podstatě tahový dungeon crawler, který vaše hrdiny vrhá do podzemních arén plných nepřátel. Vaším úkolem je zabít vše živé, přežít a posbírat u toho nějakou tu kořist, aby se vám příště dařilo o něco lépe.

Celá hra stojí na karetním systému, kdy každému hrdinovi vybíráte pro každý tah dvě karty, přičemž z jedné musíte použít horní schopnost a z té druhé spodní. Místy tak Gloomhaven připomíná šachovou partii, kdy se vám vaří mozek ve snaze dát dohromady ideální kombinaci dvou karet.

Náhoda tu přitom nehraje žádnou roli. Všechny karty hrdiny máte od začátku hry k dispozici, ale aby se vám po zahrání vrátily do ruky, musíte tomu jednu z karet obětovat. S postupujícím bojem se vám proto tenčí možnosti. Pokud se stane, že vám karty dojdou, automaticky prohráváte, takže jde svým způsobem o hru na čas.

V počítačové verzi Gloomhavenu, která opustí early access na Steamu a GOGu 20. října, naleznete kompletní příběhovou kampaň ze stolní předlohy, ale kromě ní i obrovskou spoustu obsahu navíc. Tvůrci vytvořili vlastní monstrózní kampaň o 170 misích, přidali 95 dalších příběhů a událostí a nechají vás hrát za některé ze 17 hrdinů.

Celkem je pro vás připraven obsah na 200 hodin, přičemž se jím nemusíte prokousávat sami, ale můžete si dát i online kooperaci až ve čtyřech hráčích. Pokud tedy nemáte následující měsíce co dělat, Gloomhaven by vás mohl kvalitně zabavit. A pokud chcete ušetřit, pořiďte si ho ještě před vydáním za současných 25 eur, protože se poté jeho cena stoupne na 35 eur.

Nejnovější články