Blíží se vydání nové české hry Krvavý baron, která kombinuje únikovku s gamebookem
Novinka zdroj: Raging Gecko

Blíží se vydání nové české hry Krvavý baron, která kombinuje únikovku s gamebookem

9. 5. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V české kotlině se to poslední dobou začíná pořádně hemžit novými a nadějnými designéry stolních her, mezi které se se řadí i autor vystupující pod jménem Raging Gecko. Tomu již za pár týdnů pod hlavičkou nakladatelství Golden Dog vyjde stolní hra Krvavý baron: Jaro 1851.

Řád pravdy tě na jaře roku 1851 povolal na misi! Hluboko v útrobách Sedmihradska se děje něco nepěkného. Záhadně mizející vesničané, neobjasněné vraždy a strach panující v širokém okolí je na denním pořádku. Máš dost odvahy přijmout tento úkol a vydat se na nebezpečnou výpravu?

Přestože hra vychází pod knižním nakladatelstvím, jedná se skutečně o hru, která kombinuje menší gamebook s únikovkou. V krabičce proto vedle knížky se 157 příběhovými odkazy najdete také 52 karet scén, které vám pomohou představit si, kde se nacházíte, co tam můžete dělat a kam se můžete vydat dál.

S tím vám zase pomůže přes šedesát karet akcí, které mohou být spjaté s konkrétními hratelnými postavami (na výběr je ze tří) a jejich hraní může zamezit zahrání jiných akcí. V neposlední řadě jsou tu i karty předmětů a statusů, které vám ozvláštní průchod hrou, se sledováním některých mechanismů vám pomohou žetony a nechybí tu ani kostka.

Jedna partie Krvavého barona vám zabere od dvou do tří hodin a počítá se s tím, že hru budete hrát opakovaně. Kromě toho, že můžete činit jiná rozhodnutí a za jiné postavy, tu čeká na odhalení rovnou 19 různých konců hry.

Nakonec už jen zmiňme, že jde primárně o hru pro jednoho hráče, ale je možné ji svým způsobem vést jako RPG, kdy se jeden hráč chopí role vypravěče a ostatní činí rozhodnutí a prožívají příběhy.

Krvavý baron: Jaro 1851 se momentálně tiskne a jeho vydání je naplánované na červenec. Zároveň si o něj můžete přímo s vydavatelstvím zasoutěžit.

Nejnovější články