Blackfire ukazuje lokalizaci Cyberpunk 2077: Gangy Night City. Mezitím k vydání chystá další Labilní jednorožce, Bridgertonovy a Cupity Dupity
Články zdroj: Blackfire

Blackfire ukazuje lokalizaci Cyberpunk 2077: Gangy Night City. Mezitím k vydání chystá další Labilní jednorožce, Bridgertonovy a Cupity Dupity

24. 8. 2023 10:50 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Videoherní svět aktuálně žije Gamescomem, na kterém se ukazují různé připravované velké i menší tituly pro počítače a konzole. Na akci přirozeně nechybí ani CD Projekt RED, který láká na velký datadisk Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077. Nicméně zprávy od této značky přichází i ve světě stolní zábavy, specificky od tuzemského vydavatelství Blackfire.

Už se docela dlouho ví, že firma přinese přeloženou verzi deskovky Cyberpunk 2077: Gangs of Night City. Přípravy jsou již v plném proudu a evidentně probíhají dobře. I proto se společnost rozhodla pochlubit první ochutnávkou přeložených materiálů, v nichž naleznete krabici i vybrané kusy výbavy.

Společnost také rovnou prozradila, že na lokalizaci pracuje Filip Ženíšek, jehož můžete znát už z překladu samotné videohry nebo třetím Zaklínači. Takže se jedná o tu možná nejpovolanější osobu. Na deskové hře mu ještě vypomáhá Eliška Boudová.

Nicméně vydání tohoto projektu je docela vzdálené. Proto se druhé kolo novinek týkalo titulů, které na pulty obchodů dorazí vyloženě za několik dní. Už 1. září příznivci Labilních jednorožců dostanou mohutný nášup. Nejen, že dorazí „zjemněná“ verze pro děti, ale také rozšíření Noční můry a Vánoční speciál. Oba balíky přidají několik nových karet, tentokrát ozvláštněných o hororovou a sváteční atmosféru.

V úplně stejný den dorazí ale ještě dvě zajímavé novinky. První ocení předplatitelé Netflixu a příznivci zvláštních seriálů. Na stoly dorazí karetní Bridgertonovi: Hra z vyšší společnosti. V tomto zážitku se 3 až 6 hráčů vydá na ples, kde se pokusí zajistit žádost o ruku. Proto postupně tančí s různými kandidáty a skrze prestiž a lásku se snaží nalézt ten nejlepší protějšek.

Naopak Cupity Dupity zaujme nejen svou nesmírnou roztomilostí, ale také zajímavým světem a principy. Jeden až čtyři hráči v tomto případě ovládají tým myší, které jezdí po minutové ručičce kukačkových hodin a hledají předměty odpovídající jejich lovecké kartě. Z ručičky občas musí seskočit, aby získali destičky s předměty a prováděli různé akce. Jde o propojení sbírání sad a worker placementu s parádním vizuálem.

Cupity Dupity zdroj: Blackfire

Týden po této záplavě, tedy v době, kdy se začne zase trochu ochlazovat, ještě dorazí Medvídci HOP!. Hra patří do stejné řady jako Ovečky HOP! a skrze kooperativní zážitek přinese honbu medvědích mláďat za svými rodiči. Musí proto překonat herní plán plný tenkých ledových ker a dřímajících tuleňů, aby se s nimi nakonec úspěšně shledala. Podobně jako u Labilních jednorožců pro děti, i tady jde především o rodinou zábavu pro ty nejmenší.

Nejnovější články