Bestie zatíná své drápy do dalšího obsahu. Dvojice chystaných rozšíření vyjde rovnou v češtině
Novinka zdroj: Foto: Studio Midhall

Bestie zatíná své drápy do dalšího obsahu. Dvojice chystaných rozšíření vyjde rovnou v češtině

20. 9. 2023 16:53 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Chvíle, na kterou všichni fanoušci asymetrické Bestie čekali, je konečně tady. Na Gamefoundu odstartovala očekávaná kampaň pro chystaná rozšíření, stejně jako pro dotisk základní hry, jenž rovnou přichází s několika zajímavými novinkami. A díky spolupráci studia Midhall s českým vydavatelstvím TLAMA games můžete vše rovnou získat v češtině.

Hlavním kusem nového obsahu je expanze Shattered Isles. Přinese zcela nový svět k prozkoumání, který skrývá mnohá tajemství a hrozby. Aby se s nimi hráči mohli poprat, zhostí se celkově šesti nových lovců s unikátními schopnostmi i vybavením. Eivind v boji třeba využije přitahovací hák a létajícího společníka Fylgja, zatímco Fara si bude hrát s ohnivým rapírem. Proti nim se postaví tři nové bestie – pštrosí Vacker, bleskový kozel Thalduk a ohavný Akkeron.

Nové přírůstky obohatí ještě další mechanismy. Některé karty budou mít třeba dva druhy akcí, lovci i bestie mohou využívat mocných run, lovci mohou prozkoumat skryté cesty a bestie zase využijí nové talenty na základě jejich preferovaných habitatů. Změnou projde rovněž systém draftování karet, který přidá dodatečnou kartu a tím i zlepší konzistentnost hrání, hlavně ve čtyřech hráčích.

Shattered 2 zdroj: Foto: Studio Midhall

The Great Hunt je naopak menším rozšířením skrývajícím bestii s názvem Opeřený král. Tu můžete znát z legendy ze základní hry a představuje nový kontrakt, více zaměřený na příběh a lore. Vypráví o neohrožené lovkyni Esmerii, která se nezastaví do chvíle, než Opeřeného krále zabije. Tenhle menší dodatek dostanou zdarma všichni zájemci, kteří kampaň sledovali před jejím spuštěním. V opačném případě si za něj musí připlatit zhruba 500 korun.

Stále ale nekončíme, jelikož ještě zbývá zmíněný dotisk základní hry. Působí spíše jako 2. druhá edice, protože přináší hned několik dodatečných úprav, včetně vylepšeného insertu, větší krabice, lehce upravené příručky pravidel a lepších komponentů. Největší novinkou je možnost zakoupení akrylových figurek nebo plastových miniatur, díky nimž bude hra na stole živější a pohlednější. Plastové figurky jsou také v nabídce ve verzi „sundrop“, která jim dá unikátní patinu.

zdroj: Studio Midhall

Jak mnozí očekávali, po novinkách je slušná poptávka. Tvůrci proto mohou na svém kontě přepočítávat téměř 7,5 milionů korun, což je zhruba 1 650 % původně požadované částky. Samozřejmě to znamená odemčení několika bonusových cílů, mezi kterými je digitální mapa nebo dodatečné stránky pro bonusový artbook. Kdyby se povedlo vybrat necelých 16 milionů, dorazí i oficiální režim pro pět hráčů.

Autoři současně upozorňují, že v případě zájmu je určitě dobré si novinky pořídit rovnou v rámci kampaně. Získáte je ve výhodných balíčcích, mezi prvními a doplněné o bonusy, jako jsou akrylové figurky, zástěny minimapy nebo unikátní obaly na karty.

Cena se pohybuje od 1 100 korun (čistě za rozšíření Shattered Isles), prochází přes 2 900 korun (za základní hru a obě expanze) a míří až k 6 650 korunám za kompletní balení se všemi bonusy, včetně zmíněného artbooku nebo kovových mincí. Jestli už vlastníte základní hru, přirozeně jsou k mání možnosti pouhého „upgradu“.

Cena za dopravu je 320 až 780 korun + daň. Jestli nechcete za poštovné utrácet, samozřejmě lze počkat na to, až dotisk a expanze dorazí na sklad TLAMA games. Vydavatelství současně bude prodávat i většinu bonusů. Ochuzení tedy nebudete ani o kovové mince, neoprenové podložky nebo zmíněné figurky. S dodáním se počítá během října 2024.

Nejnovější články