Během veletrhu Spiel v Essenu zemřel zakladatel studia Bad Crow Games. Dal světu Company of Heroes
Novinka zdroj: Bad Crow Games

Během veletrhu Spiel v Essenu zemřel zakladatel studia Bad Crow Games. Dal světu Company of Heroes

20. 10. 2022 10:05 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Z kraje aktuálního měsíce se v německém Essenu uskutečnil další ročník nejslavnějšího veletrhu stolních her Spiel. Všichni, kdo byli na místě, se dobře bavili, utráceli peníze za zbrusu nové hry i starší kousky ve slevě a vystavovatelé vydělávali a navazovali kontakty s distributory z celého světa.

O čem jsme ale neměli nejmenší tušení, je obrovská tragédie, kterou v té době prožívalo studio Bad Crow Games, které za své krátké působení dalo svět hru Mech Command RTS, první edici stolní adaptace videohry Company of Heroes a kickstarterovou kampaň její druhé edice.

Krátce po výstavě přistála podporovatelům kampaně v emailu velmi smutná zpráva od studia, v níž Brian Gabrielson oznámil úmrtí svého bratra Chrise Gabrielsona, s nímž (a ještě s Bryanem Greenem) studio před lety zakládal. Ze zprávy není zcela jasné, zda Chris zemřel přímo na výstavišti, nebo mimo něj.

„Chris byl pro společnost Bad Crow Games hybnou silou a hlavním strůjcem všech našich projektů. Díky jeho nadšení, kreativitě a snaze o dokonalost se společnost stala tím, čím je,“ stojí v oznámení. Tvůrci si teď ze všeho nejvíc přejí dodat podporovatelům druhou edici hry Company of Heroes, aby tak uctili památku svého přítele.

Na první edici hry Company of Heroes přispělo přes 4,5 tisíce lidí částkou 830 tisíc dolarů, tedy zhruba 21 miliony korun. Na druhou edici přispělo o tisíc lidí víc celkovou částkou 30,5 milionu korun s tím, že podle původního plánu se jí podporovatelé měli dočkat příští rok v létě. Druhá edice slibuje přepsaná pravidla s novými systémy, větší bitvy s lepší vyvážeností znepřátelených stran, nové mapy a další.

Nejnovější články