Anno 1800 dostane stolní adaptaci od autora Ankh-Morporku
Novinka zdroj: Ubisoft

Anno 1800 dostane stolní adaptaci od autora Ankh-Morporku

10. 6. 2020 9:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Německý vydavatel stolních her Kosmos zjevně najíždí na vlnu stolních adaptací videoher, protože v poměrně krátké době představuje už druhý kousek vycházející z budovatelské strategie. Tím prvním byla deskovka podle Cities: Skylines, kterou jsem měl tu čest zrecenzovat zkraje roku. Měla své mouchy, ale rozhodně jsem se u ní bavil.

Nyní se na nás od stejného vydavatelství řítí Anno 1800 podle posledního dílu dlouhotrvající série budovatelských strategií spadajících pod Ubisoft. V deskovce budou hráči postupně rozvíjet svůj domovský ostrov, vysílat lodě ze starého na nový kontinent za účelem obchodu, rozšiřovat svá území o nové ostrovy a starat se o potřeby svých obyvatel, kteří na vás budou neustále vyvíjet větší a větší nároky.

Anno 1800 Board Game zdroj: Kosmos

Takže vás čeká budování stabilních dodávek zboží, úkolování farmářů, dělníků, inženýrů, investorů a řemeslníků a závod s ostatními civilizacemi o dosažení cílů.

Těžko si pod tím vším něco představit bez doprovodných obrázků obsahu krabice (ještě lépe videa) a ani jméno autora není stoprocentní zárukou kvality. Martin Wallace je v deskoherních kruzích dobře známý svými výbornými hrami jako Zeměplocha: Ankh-Morpork, Age of Steam nebo třeba Brass a je zběhlý v tvorbě strategických her. Stojí ale také za mnoha hrami, které jsou takové nemastné, neslané, nenadchnou, ani neurazí.

Doufejme, že na Anno 1800 si dá opravdu záležet a deskovky budou mít další skvělou adaptaci. Datem vydání je blíže neurčený podzim 2020, ale běžně je tím myšlený říjen, kdy se pravidelně koná veletrh SPIEL v Essenu (letos pouze digitálně).

Nejnovější články