Animals Gathering je rodinná deskovka plná kostek, zvířátek a tvarů
Novinka zdroj: Wonderful World Board Games

Animals Gathering je rodinná deskovka plná kostek, zvířátek a tvarů

11. 4. 2024 12:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Blackfire oznamuje další hru, která se dočká počeštění. V originále se jmenuje Animals Gathering (český název můžete navrhovat v oznámení na Facebooku) a je to přístupná rodinná hra pro 2 až 5 hráčů na 20 až 40 minut od osmi let.

Hojně v ní figuruje náhoda, ale zároveň tu nechybí lehká strategie. Úkolem hráčů je oživit nejrůznější zvířátka, která jsou na kartách ztvárněná těmi nejjednoduššími tvary – trojúhelníky, šestiúhelníky a různými křivkami.

Tyto tvary jsou v podobě žetonů bezpečně uložené v pořadači uvnitř krabičky hry a postupně je vykládáte na svou kartičku zvířete. A jak? Vrháním plné hrsti kostek! Kostky jsou tří druhů s různou pravděpodobností padnutí jednotlivých tvarů.

Animals Gathering zdroj: Wonderful World Board Games

Z počátku házíte všemi šesti kostkami, ale každé dokončené zvířátko vás o jednu připraví. A v tom je právě ta strategie. Ve svém tahu se totiž můžete rozhodnout neházet kostkami a vzít si další zvíře z nabídky, abyste zvýšili šance, že symboly na kostkách někde využijete.

Ale s každým dokončeným zvířátkem házíte méně kostkami a musíte se i rozhodovat, jakými. Zároveň riskujete, že hodem pomůžete soupeřům, jelikož kostky, které nepoužijete na svá zvířátka, mohou oni použít na ta svá. To by se snad mělo postarat o příjemný průběh hry, kdy i mimo svůj tah máte co dělat.

Jakmile někdo dokončí své páté zvíře, hra je u konce a spočtou se body na dokončených zvířátkách. Do partie ještě promlouvají speciální schopnosti dokončených zvířat, stejně jako náhodně vylosovaná speciální schopnost každého hráče na celou hru (více v pravidlech, zatím jen v angličtině).

Za Animals Gathering stojí tchajwanský designér DuGuWei a hra původně vyšla v loňském roce, kdy si na BoardGameGeeku drží hodnocení 7/10. V zahraničí se hra prodává v přepočtu za 700 korun. Česká verze by měla vyjít ještě letos.

Nejnovější články