Americký ekvivalent Spiel des Jahres vybral nejlepší hry loňského roku
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Americký ekvivalent Spiel des Jahres vybral nejlepší hry loňského roku

10. 4. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V uplynulých dnech došlo k vyhlášení již šestého ročníku cen The American Tabletop Awards, v němž odborná porota vybírá ty nejlepší nové hry z uplynulého roku ve čtyřech kategoriích (není tu žádná vyloženě jediná Hra roku).

V kategorii komplexní hry, tedy hry pro ty opravdu náročné hráče, zvítězil Bílý hrad a připravil tak o prvenství hry Nukleum a Zelená planeta (které ale porota logicky rovněž doporučuje). Bílý hrad sbírá chválu, kudy chodí a ostatně i od nás si v recenzi vysloužil nejvyšší medaili Zásahu.

Strategickou hrou roku byla zvolená Thunder Road: Vendetta, tedy remake 38 let staré deskovky inspirované Mad Maxem, v níž se proháníte po dálnici v ozbrojených autech ve světě po apokalypse. Na vítězství v této kategorii si myslely i hry The Fox Experiment a Daybreak.

V rámci kategorie přístupných her se mohou radovat tvůrci a vydavatelé menší hry Papírové moře, zatímco „pouze“ mezi doporučenými zůstává Dorfromantik: Desková hra a Next Station: Tokyo.

No a konečně ještě byla udělena cena za dětskou hru, případně hru pro úplné začátečníky, která připadla titulu Blob Party. V tom máte vlastní příšerku z modelíny a snažíte se s pomocí správného zodpovídání otázek spojit s ostatními hráči v jednu jedinou hroudu. Dalšími dvěma doporučenými hrami jsou Klofni rybku a Chicken!

Nejnovější články